Advertoriale SEO

advertoriale SEO - cresterea increderii lui Google prin link building de calitate

 

Alte beneficii:

  • Traffic de tip referral. Link buildingul de calitate îți va aduce oameni pe site în mod direct, prin faptul că oamenii care au citit articolul care face trimitere către siteul tău au și dat click pe link-ul către siteul tău.
  • Creșterea numărului de persoane care te urmăresc. În cadrul unui advertorial poți face trimitere și către pagina de Facebook/Instagram/LinkedIn a businessului tău, și astfel să crești traficul și numărul de followeri de pe pagină.
  • Backlink-urile sunt ca o recomandare în ochii Google că pagina către care se face referire este valoroasă. Ceea ce de regulă duce implicit la creșterea pozițiilor pentru cuvinte cheie specifice businessului tău. Dacă cresc poziționările în Google, implicit va crește și traficul organic.
  • Credibilitate. Backlink-urile sunt încă o formă de îmbunătățire a credibilității în ochii potențialilor clienți.
  • Indexare accelerată. Prin faptul că trimitem backlink către o pagină nou-creată îl anunță pe Google că acea pagină există și se va pune mai repede pe treabă pentru a o indexa.

 

 

 

Ce este un advertorial?

 

Advertorialul reprezintă o formă scrisă de publicitate plătită, centrată mai mult pe ideea de a transmite un mesaj informativ sau de a contribui la educarea cititorului, decât pe cea de a vinde ceva.

Aceste advertoriale se pot găsi pe paginile de publicitate ale publicațiilor, magazinelor și revistelor online, cataloagelor de specialitate, site-uri generaliste de informare, bloguri și pagini de social media. 

Cele mai întâlnite variante de advertoriale sunt:

  1. Comunicate de presă;
  2. Știri;
  3. Interviuri;
  4. Articole de presă,
  5. Reportaje;
  6. Postare de blog;
  7. Recenzie.

Un advertorial SEO poate avea oricare dintre formele de mai sus, însă cel mai folosit în general este cel sub formă de articol de presă.

Vorbim despre piața din România aici.

Un astfel de advertorial trebuie să se integreze perfect în stilul și cadrul editorial al publicației unde urmează să fie publicat și trebuie să fie scris într-un mod care să combine armonios componenta informativă cu cea de promovare.

 

 

Care este diferența dintre un advertorial SEO și un articol SEO?

 

Din cauza faptului că de multe ori ambele stiluri pot părea foarte asemănătoare, este posibil să existe o mică confuzie între ce este un advertorial SEO de fapt și ce nu este.

Așa că, iată care sunt diferențele dintre un Advertorial și un Articol SEO și cum ajută fiecare dintre acestea business-ul tău:

 

Advertorialul SEO

Unde se postează: pe paginile de publicitate ale publicațiilor, magazinelor și revistelor online, cataloagelor de specialitate, site-uri generaliste de informare, bloguri și pagini de social media. 

Scopul său: de a crește brand awareness-ul unei afaceri și, în funcție de domeniu, rata de conversie/vânzările, dar și aspecte ce țin de indexare: poziționările în Google, Domain ratingul;

Tone of voice-ul său: informativ, de tip jurnalistic.

Complexitatea acestuia: trebuie să fie scris cât mai simplu și ușor de înțeles, fără termeni complicați și prea multe detalii de specialitate.

Wordcount: în medie 500 de cuvinte.

 

Articolul SEO

Unde se postează: pe blog-ul personal al business-ului pentru care este scris.

Scopul său: de a consolida vizibilitatea, pe termen lung, în motoarele de căutare a site-ului web și de a genera pe acesta trafic organic (dar nu numai) de calitate.

Tone of voice-ul său: flexibil, în funcție de domeniu și target-ul brand-ului.

Complexitatea acestuia: variabilă, în funcție de domeniu și target la fel ca și mai sus.

Wordcount: de la 700 de cuvinte în sus până la 2000-3000 de cuvinte, poate și mai mult.

 

 

 

Care sunt obiectivele unui articol de tip advertorial SEO?

 

Așa cum am spus și mai sus, scopul principal al unui advertorial SEO este de a crește brand awareness-ul afacerii tale și, în funcție de domeniu, rata de conversie/vânzările acesteia. 

Fie că ești la început de drum, fie că nu, acest tip de publicitate te poate ajuta să te faci cunoscut și remarcat mult mai ușor atât de potențialii clienți, cât și de cei fideli.

Cititorilor le va fi îndreptată într-un mod foarte natural atenția către business-ul și serviciile pe care tu le ai de oferit.

Iar ca bonus, odată cu creșterea numărului de utilizatori care vor remarca afacerea ta, va veni la pachet și cu o creștere a poziției în lista motoarelor de căutare.

 

 

 

 

Ce presupune o campanie advertorială SEO pentru un business medical?

 

O campanie advertorială SEO pentru un business medical presupune realizarea unor articole de presă informative, despre subiecte conexe, care vizează target-ul exact al afacerii în cauză. 

Ce înseamnă asta mai exact? În termeni simpli, realizăm un articol informativ despre o problemă medicală pe care business-ul în cauză o poate vindeca sau ameliora. Dar, foarte important de menționat este faptul că promovarea va fi realizată cât mai natural, deloc agresiv și cu scop informativ.

 

 

Unde sunt publicate advertorialele SEO?

 

Există trei criterii foarte importante după care ne ghidăm noi atunci când facem o selecție a publicațiilor unde vor fi postate advertorialele:

  • O parte din publicațiile alese trebuie să aibă tematică medicală;
  • O parte din publicațiile alese trebuie să aibă un caracter general ( de știri, de mondenități și locale);
  • 50% din publicațiile alese vor fi dintre cele care au generat rezultate anterior pentru clienții noștri, iar restul de 50% din restul de publicații, care au metrice foarte bune conform toolului avansat de SEO denumit Ahrefs.

 

 

Crearea conținutului advertorialelor SEO – Native Advertising

 

Native Advertising reprezintă conceptul de creare de reclame atât de aliniate cu specificul publicației și asimilate în design și compatibile cu comportamentul platformei, încât utilizatorul să simtă că anunțul/articolul îi aparține acelei publicații în totalitate. 

Deși acest termen este unul foarte complex și acoperă o categorie mult mai mare de tipuri de reclame care se pot face în direcția aceasta, scopul acestora este același: de a crește brand awareness-ul unei afaceri și, în funcție de domeniu, rata de conversie/vânzările. 

Așa cum probabil ți-ai dat seama deja, advertorialul face parte din familia conceptului de Native Advertising. Însă, care sunt însă caracteristicile unui advertorial SEO bun? Haide să vedem:

a) Cea mai importantă este dată de conținutul advertorialului. Informația și stilul de redactare al acestuia nu trebuie să transmită niciodată ideea că este vorba despre un articol publicitar;

b) A doua caracteristică importantă este redactarea textului. Acesta trebuie să fie util, interesant și captivant pentru cititor;

c) A treia caracteristică este legată de site-ul unde va fi publicat. Un advertorial bun trebuie să se integreze perfect în stilul publicației respective.

d) A patra caracteristică este legată de lungimea textului. Un articol de presă informativ nu trebuie să fie nici prea lung, nici prea scurt. Ideal ar fi să fie încadrat între 300 și 500 de cuvinte.

 

 

Link intersect

 

Când am ajuns la o anumită etapă, realizăm un research amănunțit asupra competiției business-ului tău și creăm o listă de publicații pe care competitorii și-au creat backlink-uri, iar tu nu.

Noi numim asta link intersect.

Apoi, ne vom folosi de această listă de publicații pentru a posta și advertorialul tău acolo și a crea propriile backlink-uri.

Aceasta este doar una dintre metodele pe care le folosim pentru a selecta publicațiile cele mai potrivite și utile pe care să facem advertoriale (backlink-uri) pentri siteul tău.

 

 

Totuși, de ce backlink-uri?

 

De ce trebuie să le creăm? Ei bine, crearea de backlink-uri este o tehnică de optimizare a motoarelor de căutare care va crește poziția site-ului tău web în lista de rezultate. 

În termeni simpli, aceste backlink-uri reprezintă una dintre modalitățile principale prin care algoritmii Google determină relevanța unei pagini. Astfel, un număr cât mai mare de astfel de recomandări bune va indica faptul că conținutul site-ului spre care se face trimiterea este valoros.

 

 

 

 

Secțiunea FAQ

 

Q: Câte advertoriale se pot publica pentru un client într-o lună?
Nu putem spune că există un număr maxim sau minim de advertoriale SEO care ar trebui să fie postate într-o lună, dar putem spune că un număr mai mare de astfel de articole va duce către rezultate mult mai bune. Cu toate astea, ar fi indicat să nu se depășească numărul de 30-40 de advertoriale/lună pentru a nu fi considerat un proces de spamming de către motoarele de căutare și a fi penalizați de către acestea.

 

Q: Care sunt cele mai eficiente moduri de link building?

Cele mai eficiente metode de link building pentru business-uri din România sunt advertorialele SEO.

✔️ Nu ezita să ne contactezi pentru orice fel de întrebare legată de creșterea ta în motoarele de căutare.

Interesat/ă de serviciile noastre?

Programează un call și spune-ne cum crezi că am putea să le folosim în avantajul tău.