Studii de caz | Informații utile pentru mămici

În acest studiu de caz, explorăm cum echipa noastră a reușit să crească traficul organic al unui blog de mămici de la aproximativ 200 de sesiuni pe zi la un vârf de 865 de sesiuni, stabilizându-se în prezent la 600-700 de click-uri zilnice.

Prin aplicarea unor strategii SEO eficiente și crearea de conținut valoros, am reușit să atragem un număr semnificativ de vizitatori și să ne poziționăm fruntaș pentru o serie de cuvinte cheie relevante nișei.

Colaborarea a început în mai 2022. Totuși, pentru că nu am avut backlink-uri care să ne vină în ajutor, și n-am intervenit la nivel tehnic pe site (prin aceste două tehnici l-am fi ‘îmbunat’ astfel pe Google), creșterea de trafic a început să se simtă undeva pe sfârșitul lui Decembrie, ea urmând creșterii de vizibilitate de la sfârșitul lui Octombrie / începutul lui noiembrie.

creșterea de trafic
creșterea vizibilității

Vezi mai jos momentele colaborării, de la t0 la t3:

t0= începerea colaborării
t1= momentul în care a început să crească
t2= momentul de peak
t3= momentul de față (mai 2023)

Practic, comparând ultimele 3 luni Year over Year, avem o creștere a traficului organic din Google de ~5000%.

 

 

Clientul 

 

Discutăm despre un site dedicat produselor pentru mămici, care și-a dorit să-și crească notorietatea în calitate de brand, angajându-ne să redactăm articole captivante pentru blogul lor.

Având în vedere că implementările tehnice necesare pentru o indexare optimă nu au putut fi realizate imediat, nu exista buget pentru backlink-uri, iar singura abordare viabilă consta în publicarea de articole optimizate SEO.

Ne-am propus să elaborăm o strategie menită să sporească numărul de vizite pe site, consolidând astfel notorietatea și vizibilitatea brandului. În cele din urmă, am obținut rezultate remarcabile, cele mai populare trei articole fiind:

 • unul despre nume de băieți;
 • altul privind greutatea ideală a copiilor;
 • și unul despre pregătirea bagajului de maternitate.

 

 

 

Problema 

 

Confruntându-se cu provocarea unui site care deținea deja articole, dar care nu înregistra trafic organic foarte mult din blog, am intervenit noi, experți cu o activitate acumulată de mai bine de 11 ani în SEO.

Ne-am angajat să concepem articole SEO prietenoase, capabile să genereze trafic organic consistent, și, într-adevăr, am obținut rezultatele dorite.

 

 

 

Soluția

 

Am făcut structuri SEO pentru articole, ce au fost ulterior scrise de content writeri iscusiți, în așa fel încât ele să îndeplinească condițiile:

 • ușor de citit;
 • bine așezat în pagină;
 • informație utilă.

Toate acestea sunt specifice unui SEO bine făcut.

 

 

 

Rezultatele 

 

Strategia implementată de către noi a dus la următoarele rezultate:

 1. – de la ~200 de click-uri pe zi la ~600 de click-uri pe zi, pe tot siteul;
 2. – de la ~30 de click-uri pe zi pe blog, la ~400 de click-uri pe zi pe blog;
 3. – YoY 3 luni creștere a traficului magazinului de la 9600 la 12100;
 4. – YoY 3 luni creștere a traficului blogului de la 2100 la 39800;
 5. – creșterea Organic Traffic Value până la mai bine de 4000 $ (vezi screenshot).

Devino următorul nostru studiu de caz!

Programează un call cu noi și povestește-ne despre businessul tău.