procesul de indexare

 

 

Ce este indexarea?

 

Indexarea este procesul prin care Google include în baza lor uriașă de date siteurile noastre și conexiunile care există între acestea (backlink-urile).

Astfel, dacă siteul tău începe să fie indexat, asta înseamnă că se află în bazele de date Google.

Indexarea este diferită de rankare (poziționare), întrucât poți să fii indexat însă să nu rankezi. Indexarea practic înseamnă că Google știe de tine și că (cel puțin o parte din) paginile tale sunt stocate undeva pe unul dintre serverele lor.

 

 

 

Cum funcționează procesul de indexare?

 

În primul rând se efectuează procesul de crawling. Adică cel în care botul Google (denumit sugestiv Googlebot) găsește siteuri și pagini noi, sărind din site în site și din pagină în pagină.

După aceea există o etapă de procesare și randare, în care motorul de căutare înțelege sau încearcă să înțeleagă cât mai bine conținutul și cui îi este util.

După care intervine indexarea în sine, în cadrul căreia tot acest cumul de informații (cele considerate a fi relevante) este stocat pe serverele motorului de căutare, fiind disponibile astfel pentru a fi afișate în rezultatele de căutare. 

Pentru a te documenta mai departe legat de acest subiect accesează resursa: https://ahrefs.com/blog/how-do-search-engines-work/#how-search-engines-build-their-index

Practica bate teoria.

Vrei să înveți SEO, aplicat, pe clienți și situații reale? Programează un call de 15 minute cu Matei în Calendly și hai să creem o situație win-win!