Alte beneficii:
- SEO te ajută și iți arată cum să te orientezi spre îmbunătățirea experienței potențialului client pe siteul tău.
- Crești brand awarenessul.
- Creșterea vânzărilor.
- SEO este măsurabil. Click-uri, leaduri, vânzări, orice KPI îți stabilești poate fi urmărit și poți afla astfel succesul campaniei de SEO.
- Credibilitate. Cu cât apari mai des în rezultatele de căutare din Google, cu atât părerea clienților va fi influențată în bine despre businessul tău și astfel crește posibilitatea de a face business mai bine.
- SEO înseamnă publicitate non-stop. De fiecare dată când cineva caută un termen în Google care este legat de afacerea ta, aceasta va apărea în rezultatele de căutare (dacă ai făcut SEO, desigur).
- Leaduri de mai bine de 2x mai ieftine. Un studiu făcut de HubSpot în 2012 (și updatat în 2017) spunea că, la momentul respectiv, un lead de inbound costa în jur de 135 de dolari, iar unul de outbound în jur de 346 de dolari. Link: https://blog.hubspot.com/blog/tabid/6307/bid/31555/inbound-leads-cost-61-less-than-outbound-new-data.aspx?toc-variant-b=
- Asistă fiecare etapă din funnelul de cumpărare. Poți să faci un articol despre durerile de spate, care va genera leaduri de la începutul funnelului, sau poți să-ți optimizezi pagina de servicii de ortopedie, care va genera leaduri de la sfârșitul funellului.
- SEO te ajută să atragi clienți locali. Pentru asta există local SEO, să-ți aducă mai multe telefoane, vizite la locație și să ai vizibilitate în căutările locale.
Nu mai este demult un secret faptul că SEO este important pentru succesul oricărei afaceri online, însă cu toate astea, nu orice campanie de acest fel poate aduce succes business-ului tău.
Un specialist SEO bun înțelege că fiecare afacere este diferită și că ceea ce poate aduce rezultate pentru un anumit site, nu înseamnă neapărat că va aduce și pentru altul.
Echipa noastră de specialiști crează strategii orientate către nevoile și obiectivele particulare ale fiecărui business, orientate către rezultate de durată și combaterea provocărilor cu care fiecare afacere se confruntă.
Dacă ești pregătit să îți duci afacerea la un alt nivel, cu siguranță locul tău este aici, alături de echipa Fujix Optimization.
Ce este SEO și cum funcționează motoarele de căutare?
SEO înseamnă „optimizare pentru motoarele de căutare”. În termeni simpli, acest lucru reprezintă procesul de îmbunătățire al site-ului tău, cu scopul de a-i crește vizibilitatea atunci când oamenii caută produse sau servicii legate de afacerea ta în Google, Bing și alte motoare de căutare. Cu cât paginile tale au o vizibilitate mai bună în rezultatele căutării, cu atât mai mult îți cresc șansele de a atrage atenția către afacerea ta. Astfel, atât potențialii clienți, cât și cei existenți deja vor găsi mult mai repede site-ul și serviciile tale.
Cum se întâmplă acest lucru? Ei bine, un motor de căutare funcționează în felul următor:
- Pasul unu: Motorul trimite o echipă de „păianjeni” pentru a accesa întregul World Wide Web;
- Pasul doi: Acești „păianjeni” urmează link-uri de la o pagină la alta, colectând date pe măsură ce înaintează;
- Pasul 3: Datele pe care le colectează sunt trimise înapoi la serverele motorului de căutare, unde sunt indexate și utilizate pentru a oferi rezultate celor care caută un anumit lucru.
Local SEO
Local SEO reprezintă procesul de optimizare, atât a site-ului tău web, cât și a contului de Google My Business, pentru a facilita apariția în căutările locale.
Ce înseamnă asta mai exact?
În termeni simpli, acest proces te ajută să fii găsit online de exemplu ca kinetoterapeut care se află în zonă sau foarte aproape de locul în care se face căutarea.
Technical SEO
Analiza SEO reprezintă procesul de îmbunătățire și de verificare a faptului că site-ului tău web îndeplinește cerințele motoarelor de căutare moderne, cu scopul de a îmbunătăți poziționările organice.
Cei trei piloni ce stau la baza acestei optimizării tehnice sunt:
- A face un site web cu care utilizatorul să interacționeze cât mai natural;
- A face un site web mai ușor de accesat de „păianjeni”;
- A face un site web mai simplu de înțeles pentru motoarele de căutare.
Pentru a determina dacă site-ul tău web îndeplinește cerințele tehnice necesare sau nu, noi la Fujix Optimization, în prima lună de colaborare, realizăm un audit tehnic care să ne ajute în acest sens.
Acest audit este centralizat de noi într-un Google Docs și conține toate task-urile tehnice necesare de implementat pentru a bifa cerințele motoarelor de căutare.
Ulterior, aceste task-uri vor fi centralizate într-un fișier Google Sheets, unde vor fi prioritizate în funcție de urgența cu care trebuie implementate. De asemenea, în acest fișier task-urile vor fi însoțite și de un mic rezumat al acțiunilor ce trebuie realizate pentru fiecare în parte. În felul acesta, atât noi, cât și tu vom beneficia de un plan foarte bine organizat și transparent de acțiune.
Creare conținut
Crearea de conținut optimizat SEO are ca scop principal îmbunătățirea vizibilității site-ului tău web pe motoarele de căutare și, implicit, brand awareness.
Prezența unui conținutul relevant și util va motiva vizitatorii site-ului tău să petreacă mai mult timp pe acesta, fapt ce va avea un impact pozitiv în poziționarea acestuia în lista de rezultate.
Cum se realizează acest conținut optimizat SEO? Pe scurt, noi la Fujix Optimization, realizăm un research amănunțit pentru a găsi cele mai relevante topicuri pentru afacerea ta. După alegerea acestora, efectuăm pentru fiecare în parte un research de cuvinte cheie, pe baza căruia se va realiza atât structura articolului, cât și scrierea propriu-zisă a acestuia.
Această structură îndeplinește două roluri:
- Oferă un sens și integrează în context cuvintele cheie cele mai căutate;
- Oferă o formă logică și ușor de parcurs a articolului final;
Optimizare On-Page
On-Page Seo se referă la procesul de optimizare a paginilor site-ului afacerii tale pentru a îmbunătăți poziționarea sa în lista de rezultate și pentru a câștiga trafic organic.
Iată câteva tactici prin care vom reuși să facem asta:
- Optimizarea etichetelor de titlu (title tags);
- Optimizarea link-urilor interne și a adreselor URL;
- Crearea de conținut;
- Optimizarea denumirii imaginilor (și a textului ALT ce le corespunde);
Prin implementarea corectă a acțiunilor de On-Page SEO, utilizatorii vor fi ajutați să înțeleagă mult mai bine business-ul tău și conținutul acestuia. Implicit acest lucru va „impresiona” și motoarele de căutare.
Optimizare Off-page
Off-Page Seo se referă la acțiunile desfășurate în afara site-ului tău web, dar care vor avea impact asupra lui, crescând poziționarea sa în lista de rezultate.
Fiind firmă de SEO, ce facem noi la Fujix în privința optimizării off-page este să cream strategii bine puse la punct de link building prin advertoriale SEO și să le punem în aplicare.
Implementarea corectă a acestor strategii va ajuta atât motoarele de căutare, cât și utilizatorii să vadă site-ul tău ca fiind unul demn de încredere.
Audit EAT – asigurarea că nu vom fi penalizați de Google
E-A-T este prescurtarea de la expertiză, autoritate și încredere și provine din Ghidul Google pentru evaluarea calității căutării, în care evaluatorii acestei calități sunt instruiți să acorde atenție următoarelor aspecte ale unui site:
- Expertiza creatorului de conținut;
- Autoritatea creatorului de conținut și a site-ului în sine;
- Încrederea în creator, în conținutul creat și în site-ului în sine.
Trei tactici pe care le vom folosi pentru a crește încrederea și autoritatea business-ului tău sunt:
- Ne vom asigura că Google înțelege că publici conținut scris de un expert autorizat în domeniul respectiv;
- Ne vom asigura că ai: o pagină de contact ușor de găsit, ai o pagină de politică de confidențialitate, termenii și condiții, ai pagină de about pentru autor ș.a.m.d și că toate acestea au conținutul necesar pentru a fi Google-compliant;
- Ne vom asigura că vei obține menționări de la alte site-uri cu autoritate.
Raportare și monitorizare constantă
O strategie SEO bună nu poate există fără un proces de raportare și monitorizare atent în spate.
Pentru a putea monitoriza în timp real atât tu, cât și noi evoluția task-urilor ce au fost realizate, a acțiunilor ce urmează să fie realizate și rezultalele acestora, asigurăm raportare și monitorizare individuală pentru toți clienții.
La ce să NU te aștepți de la o colaborare de SEO?
Așa cum am mai spus, SEO este procesul de îmbunătățire a vizibilității și a poziționării unui site web sau a unei pagini web în paginile cu rezultate ale motoarelor de căutare.
Acest lucru se poate realiza prin optimizarea conținutului site-ului, a structurii și a elementelor de pe pagină și prin dezvoltarea altor numeroase tactici de SEO.
Cu toate astea, de-a lungul anilor, au apărut multe concepții greșite despre acest domeniu. Așa că, iată la ce nu ar trebui să te aștepți de la o colaborare SEO:
1. SEO nu este același lucru cu publicitatea plătită
Deși SEO și PPC-ul pot funcționa foarte bine împreună, nu sunt unul și același lucru. Diferența de bază dintre SEO și PPC ( pay per click) este reprezentată de faptul că cea de-a doua nu aduce niciun beneficiu poziționării site-ului tău în lista de rezultate a motoarelor de căutare. PPC-ul este o formă de publicitate plătită, care ajută la creșterea traficului pe perioada în care se investesc bugete în PPC.
2. SEO nu aduce succes peste noapte
Așa cum ați văzut și mai sus, SEO reprezintă o combinație elaborată de practici, care necesită o implementare constantă și de lungă durată. Odată ce aceste tactici sunt implementate, este nevoie de timp pentru ca Google și alte motoare de căutare să recunoască un site web și modificările care au fost făcute, pentru ca în cele din urmă, să ofere site-ului autoritatea, vizibilitatea și traficul pe care le merită.
3. SEO nu este pe moarte
SEO este o industrie în continuă schimbare și evoluție, care necesită adaptare constantă la noile strategii, tendințe și tehnici. Dacă până de curând era totul numai despre optimizarea site-ului pentru algoritmii motoarelor de căutare, acum focusul s-a mutat pe crearea unui site web care să fie ușor de folosit, cât mai intuitiv pentru utilizatori și care să conțină informațiile pe care aceștia le caută.
4. SEO este doar o parte dintr-o strategie digitală eficientă
Deși o strategie SEO poate aduce rezultate foarte bune de una singură, nu este de ajuns. Pentru a atinge toate obiectivele unui business este nevoie de mult mai mult decât atât.
Secțiune FAQ:
Q: Ce este/nu este SEO?
Termenul de SEO (optimizarea pentru motoarele de căutare) se referă la procesul magic prin care businessul tău câștigă bani sau imagine din Google fără să plătească. Acesta poate fi totuși un proces complex, care se ramifică pe cel puțin trei direcții principale: tehnic, on-page, off-page.
SEO nu este despre rezultate peste noapte și faimă de un minut. O strategie SEO se instituie în timp, cărămidă cu cărămidă și urmărește o creștere sigură și constantă.
Q: Care sunt etapele de onboarding la Fujix Optimization?
Onboardingul la Fujix se împarte în 4: kickoff email, intake questions, internal kickoff meeting si client kickoff meeting. Astfel reușim să setăm din start în mod corect toate datele problemei, ca în ziua 1 a primei luni de colaborare lucrurile să meargă strună.
✔️ Nu ezita să ne contactezi pentru orice fel de întrebare legată de creșterea ta în motoarele de căutare.