Audit EEAT

 

Alte beneficii:

  • Prevenirea scăderilor neașteptate de trafic la un Google Core Update. Dacă siteul tău este EEAT-compliant, nothing to worry about.
  • Posiblitatea creșterilor de trafic organic la un Google Core Update, fără să faci nimic. Tu doar ai implementat auditul EEAT, dormi liniștit pentru că știi sigur că de scăzut n-o să scadă traficul, și poate chiar te trezești cu o surpriză plăcută într-o zi, aflând că Google este bun cu tine și îți trimite niște trafic în plus.
  • Atât motorul de căutare, cât și clientul au mai multă încredere în tine, acum că ai implementat auditul EEAT.
  • Cu ajutorul schema markup Google va înțelege mai bine despre ce este vorba în anumite pagini, ceea ce nu doar că întărește încrederea menționată mai sus, dar va ști ce să facă cu ce pagini mai bine și ușor decât în mod normal. Spre exemplu, în pagina de autor (care în multe situații nu are potențial de trafic organic) va avea schema de tip Person, astfel Google știind că va fi pagina unui autor și nu va încerca s-o facă să rankeze în Google (cu excepția situației în care autorul este o persoană al cărui nume este căutat în Google).

Audit EEAT – Evaluarea calității siteului

Construim împreună drumul spre succesul afacerii tale. Câștigă încrederea utilizatorilor și a motoarelor de căutare cu ajutorul auditului nostru EEAT! 

 

 

Ce înseamnă audit EEAT? 

E-E-A-T este prescurtarea de la experiență, expertiză, autoritate și încredere (Experience, Expertise, Authority, Trust) și provine din Ghidul Google pentru evaluarea calității căutării, în care evaluatorii acestei calități sunt instruiți să acorde atenție următoarelor aspecte ale unui site:

  1. Experiența creatorului de conținut;
  2. Expertiza creatorului de conținut;
  3. Autoritatea creatorului de conținut și a site-ul în sine;
  4. Încrederea în creator, în conținutul creat și în site-ul în sine.

 

 

Descompunerea E-E-A-T 

 

Expertiză

Expertiza se referă la calificările și experiența autorilor care creează conținut pentru site-ul tău. Google vrea să fie sigur că autorii informațiilor scrise și transmise sunt, într-adevăr, experți în domeniul despre care vorbesc.

 

Autoritate 

Autoritatea reprezintă notorietatea unui autor, a site-ului web sau a conținutului din zona tematică respectivă.

 

Încredere – Trustworthiness 

Încrederea reprezintă credibilitatea unui autor, a site-ului web sau a conținutului din domeniul respectiv.

 

 

Experiență – E-ul de la început

Experiența, ca criteriu, a fost adăugată la sfârșitul anului 2022. Practic Google vrea să vadă că tu știi despre ce vorbești chiar până și în punctul în care tu însuți ai pus în practică acțiunea ce o descrii.

De exemplu, dacă articolul e despre 5 metode prin care să-ți treacă durerea de cap, și Google are de ales între tine și un competitor cu conținut optimizat similar, s-ar putea să te poziționeze mai sus dacă tu spui că ai încercat 50 de metode și doar acelea 5 metode au funcționat (eventual și cu detalii, de exemplu am mâncat cutare aliment și mi-a trecut capul în 10 minute).

 

 

Este EEAT un factor de clasare? 

 

Așa cum am mai spus, E-E-A-T reprezintă un ghid pe care Google îl folosește pentru a determina ce conținut este calitativ, relevant și ar trebui să fie poziționat mai sus în listele rezultatelor de căutare. Astfel, deși E-E-A-T nu este un factor de clasare direct, poate avea un impact indirect asupra clasamentului general al căutării.

Ca idee, la fiecare Google Core Update, motorul de căutare își optimizează algoritmii în așa fel încât să fie cât mai EEAT-compliant.

 

 

 

De ce este important EEAT pentru Google?

 

E-E-A-T-ul este foarte important pentru Google deoarece este o modalitate prin care aceștia delimitează conținutul de calitate de cel irelevant sau negativ.

Din punct de vedere al conținutului, acesta este relevant pentru cei de la Google dacă respectă următoarele criterii:

  1. Să ajute vizitatorii;
  2. Să descrie concluzii trase din experiențe proprii;
  3. Să fie creat de un expert;
  4. Să fie postat pe un site autorizat;
  5. Să fie de încredere;
  6. Să fie actualizat în mod regulat, în concordență cu modificările din domeniul la care face referire.

Auditul EEAT va trebui sa meargă mână în mână cu cel tehnic pentru o optimizare propice a siteului tău.

 

 

Ce se întâmplă dacă ignori EEAT? 

 

Există două situații în care site-ul tău se va regăsi dacă nu acorzi atenție importanței EEAT. Acestea sunt următoarele:

  1. Vei pierde teren în fața competitorilor tăi care nu ignoră importanța EEAT;
  2. Vei fi penalizat de Google pentru lipsă de încredere și creare de conținut care dezinformează și manipulează vizitatorii. 

 

 

 

Pentru cine este mai important auditul EEAT?

 

Auditul EEAT este important în special pentru siteurile YMYL (Your Money or Your Life) pentru că acestea au potențialul de a impacta integritatea corporală sau financiară a utilizatorului.

Businessurile cu specific local fac parte din această categorie, în special cele medicale.

 

 

Când este momentul potrivit pentru un audit EEAT SEO? 

 

  1. Atunci când vrei să lansezi un site nou. Este important să câștigi încrederea și autoritatea site-ului tău încă de la început;
  2. Atunci când site-ul tău se confruntă cu o scădere bruscă a traficului organic. Aici pot fi mai multe cauze, dar este important să te asiguri că ai verificat și corectat fiecare posibilitate și problemă în parte;
  3. Atunci când îți dorești să crești traficul site-ului tău. De ce să te mulțumești cu puțin când poți avea totul?
  4. Când vrei să te asiguri că nu vei fi penalizat de către Google.

 

 

 

Ce este inclus în auditul nostru EEAT? 

 

Iată ce vom face noi pentru a creștere încrederea și autoritatea business-ului tău:

  1. Vom analiza modul în care sunt prezentați creatorii de conținut, și, în primul rând, dacă sunt prezentați;
  2. Vom căuta date structurate (schema.org) și, dacă nu se regăsesc, vom da indicații clare legat de unde și care trebuie puse;
  3. Vom analiza paginile “Contact” și “Despre Noi”;
  4. Și altele.

 

 

Secțiunea FAQ

 

Q: Ce înseamnă YMYL?

YMYL este prescurtarea pentru  “Your Money or Your Life” și se referă la site-urile web care vând produse sau oferă servicii/informații care pot afecta fericirea, sănătatea, stabilitatea financiară sau siguranța utilizatorilor. Acestea sunt siteurile pentru care EEAT are ponderea cea mai mare.

 

Q: Care sunt avantajele auditului EEAT SEO?

Avantajele pe care un audit EEAT SEO le aduce pentru afacerea ta sunt strict legate de performanța acesteia. Odată ce știi ce își dorește publicul tău și îi oferi exact ceea ce are nevoie, bazându-se pe cele patru criterii EEAT (experiență, expertiză, încredere și autoritate), business-ul tău își va crește șansele de a deveni un succes.

Interesat/ă de serviciile noastre?

Programează un call și spune-ne cum crezi că am putea să le folosim în avantajul tău.