Google Easter Eggs

Cele mai ciudate Google Easter Eggs

În acest articol o să luăm deoparte cele mai ciudate Easter Eggs ale Google.

Hello!

Easter Eggs înseamnă lucruri ascunde la vedere, care sunt menite să facă deliciul și să crească adorația pasionaților de un anumit subiect.

ce inseamna easter eggs

În cazul Google pasionații în primul rând sunt specialiștii SEO, iar în al doilea rând… well toată lumea. Pentru că toată lumea folosește acest motor de căutare (mai) zilnic pentru diversele scopuri în care este de ajutor.

ce inseamna easter eggs in cadrul Google

Așa că hai să nu mai zăbovim și să vedem care sunt acestea!

Webdriver Torso

De departe cel mai ciudat este Webdriver Torso.

Webdriver Torso este unul dintre cele mai intrigante și ciudate Google Easter Eggs, care a captivat imaginația internetului pentru o bună perioadă de timp.

Inițial, Webdriver Torso a devenit cunoscut prin canalul său de YouTube, care a început să încarce videoclipuri în septembrie 2013. Acest canal a publicat peste 80.000 de videoclipuri, majoritatea având o durată de 11 secunde și prezentând secvențe simple de forme geometrice roșii și albastre, însoțite de tonuri bip. Scopul acestor videoclipuri era să testeze calitatea video a YouTube-ului, comparând videoclipurile încărcate cu versiunile originale pentru a vedea câtă calitate s-a pierdut în proces​.

Misterul din jurul acestor videoclipuri a crescut, având în vedere rata lor de încărcare neobișnuit de rapidă și conținutul lor aparent lipsit de sens, ceea ce a dus la speculații intense pe internet. Mulți s-au întrebat despre scopul și originea acestor videoclipuri, generând teorii care variau de la mesaje codate până la experimente secrete.

👀Vezi: https://www.avclub.com/webdriver-torso-is-either-something-incredibly-sinist-1798268847

👀Vezi: https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2618684/Are-French-spies-creating-mysterious-YouTube-videos-Bizarre-11-second-shorts-encrypted-codes-claim-conspiracy-theorists.html

Misterul a fost în cele din urmă rezolvat când Google a confirmat că este în spatele canalului Webdriver Torso, folosit pentru testarea performanței încărcării pe YouTube.

Pe lângă scopul său practic, Google a inclus și un Easter Egg legat de Webdriver Torso: dacă vei căuta „Webdriver Torso” în Google, logo-ul Google se va transforma într-o serie de blocuri mișcătoare care imită videoclipurile Webdriver Torso. Acest Easter Egg nu este disponibil în zilele în care rulează un Google Doodle​​.

A fost ciudat la început, acest Easter Egg, mai ales. Dar pe mine mă sperie și știind care e scopul acestui canal când mă uit la un video.

Festivus

Este ciudat pentru referința pe care o face, la o sărbătoare inventată.

Și este ciudat și pentru faptul că afișează un simplu stâlp.

Google Easter Eggs festivus

Dar asta e și ideea.

Totuși să vedem și care este povestea termenului…

Festivus este o sărbătoare care a captivat imaginația publicului, datorită amestecului său unic de tradiții neobișnuite și originii sale inedite. Această sărbătoare seculară, sărbătorită pe 23 decembrie ca alternativă la presiunile și comercializarea percepută a sezonului Crăciunului, a fost popularizată prin serialul „Seinfeld” în 1997, dar a început cu decenii înainte în cadrul unei familii reale americane​​​​.

Tradițiile Festivus includ un stâlp din aluminiu neornat, care simbolizează opoziția față de comercializarea decorațiunilor de Crăciun, cina de Festivus, „aerisirea nemulțumirilor”, unde fiecare își exprimă dezamăgirile față de ceilalți de-a lungul anului, și „încercările de forță”, care implică lupte de wrestling cu șeful familiei. Aceste practici au fost inițial practici ale familiei O’Keefe, iar unele dintre ele, cum ar fi stâlpul din aluminiu și aerisirea nemulțumirilor, au fost introduse în episodul din „Seinfeld”. Sărbătoarea a început în familia O’Keefe în anii ’60, ca o modalitate de a sărbători aniversarea primei întâlniri a părinților lui Dan O’Keefe, scenaristul care a adus Festivus în „Seinfeld”​​.

Ciudățenia Festivus nu se oprește la tradițiile sale. Originea sărbătorii într-o familie reală, cu un tată care a introdus practici precum punerea unui ceas într-o pungă și fixarea acestuia de un perete, adaugă un strat de excentricitate personală peste amuzamentul public al tradițiilor Festivus expuse în „Seinfeld”. Faptul că Dan O’Keefe a împărtășit această tradiție familială cu colegii săi de scenarizare și a decis în cele din urmă să o includă în serial, chiar dacă inițial a fost reticent, subliniază un amestec de realitate personală și ficțiune televizată care rămâne memorabil și îndrăgit de fani​​.

De la difuzarea episodului din „Seinfeld”, Festivus a trecut de la un inside joke de familie la o sărbătoare culturală pe care oamenii din întreaga lume aleg să o celebreze cu diferite grade de seriozitate. Adaptarea largă a Festivus, inclusiv utilizarea stâlpilor de Festivus la proteste pentru separarea bisericii de stat și celebrarea sa de către politicieni și ziare, demonstrează cât de profund a pătruns această tradiție fictivă în cultură​​.

Astfel, Festivus stă ca un exemplu fascinant de cum o idee creativă, născută dintr-o combinație de tradiție familială și inovație narativă într-un serial de comedie popular, poate deveni o parte apreciată și sărbătorită a culturii populare.

Bubble Level

Try it on mobile.

N-o să-ți pară rău.

Mai ales dacă lucrezi în construcții :))

Scoville Scale Game

Din nou, îți las ție plăcerea de a descoperi despre ce este vorba.

Caută pe Google termenul de mai sus, apasă pe ”Joacă” și vezi cât de bine te descurci!

Bletchley park

O să-ți ia câteva secunde să descoperi Easter Eggul de aici.

Dar, când îl vei găsi, îl vei considera și tu probabil ciudat.

google easter eggs - ascuns la vedere cu bletchley park

Povestea din spate fiind:

Bletchley Park, situat în Buckinghamshire, Anglia, a fost centrul guvernamental britanic de criptologie în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Este faimos pentru rolul său în decodarea mesajelor secrete ale inamicilor, în special cele criptate cu mașinile Enigma și Tunny ale germanilor. Contribuția decodorilor de la Bletchley Park este considerată a fi scurtat războiul cu până la doi ani, având un impact decisiv asupra victoriei Aliaților​​.

Cordyceps

Mai ales dacă te-ai uitat la serialul The Last of US, mă aștept să simți ceva fiori pe șira spinării când Googlești acest termen.

Dar nu mă crede pe cuvânt, încearcă-l.

Caută termenul în Google și apasă pe ciuperca din butonul roșu.

Recursion

Dacă ești mai catolic decât papa, te vei enerva căutând acest termen.

Din nou, îți recomand să googlești și să afli tu însuți/însăți.

Bonus! Toate celelalte Google Easter Eggs

Eu în analiza mea am căutat Easter Eggs de la Google care sunt ciudate. Mi s-a părut că este o abordare interesantă asta.

Dar tot în analiza mea am dat peste sute de Easter Eggs care nu sunt neapărat ciudate, dar pot fi interesante pentru unii sau alții.

Las aici o listă cu articole care le trec în revistă pe acestea:

Mai știi și tu vreunul? Dacă da, lasă-mi în comentarii!

Practica bate teoria.

Vrei să afli mai multe despre SEO, aplicat, pe clienți și situații reale? Programează un call de 15 minute cu Matei în Calendly și hai să creem o situație win-win!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *