Articole SEO

articole seo

 

Alte beneficii:

 • Cititorii vor avea mai multă încredere în businessul tău dacă tu îi informezi legat de diverse subiecte conexe cu serviciile pe care le oferi.
 • Generarea de trafic în cantități însemnate. Spre exemplu termenul de căutare anxietate are peste 18.000 de căutări lunare în Google.
 • Link building indirect, care crește autoritatea întregului site. Dacă articolul tău este o resursă utilă, publicații (importante) vor link-ui către acesta.
 • Content nou. Google se bucură să vadă că ai mai scris content, îi transmite un semnal că ești încă în business. Același lucru și pentru clienți.
 • Răspunzi la întrebările clienților. Prin intermediul unui singur articol, care se scrie o singură dată, poți răspunde la întrebările pe care altfel probabil ți le-ar pune clienții oricum, însă ar trebui să răspunzi la ele de fiecare dată.
 • Ai content reciclabil. Conținutul folosit în articolele SEO poate fi tăiat în bucăți și refolosit în social media, newslettere.

Ce înseamnă articol SEO? Cum ne dăm seama dacă avem un articol SEO bun sau unul prost?

 

Probabil te întrebi ce rol joacă mai exact crearea de conținut într-o strategie SEO și cum ar putea articolele să ajute business-ul tău.

Răspunsul este unu foarte simplu. 

Scopul unui articol optimizat SEO este de a consolida vizibilitatea, pe termen lung, în motoarele de căutare a site-ului tău web și de a genera pe acesta trafic de calitate. 

Atingerea acestor obiective va contribui la implementarea strategiei unitare de SEO, ce va duce în final la o campanie și un business de succes.

 

 

 

Cum scriem articolele SEO la Fujix Optimization

 

Noi la Fujix Optimization avem un proces foarte bine structurat și detaliat de a redacta articole optimizate SEO, pe care îl respectăm și după care ne ghidăm de fiecare dată. Acest proces se împarte în cinci mari etape:

 1. Găsirea unui topic potrivit;
 2. Realizarea unei structuri optimizate SEO pentru articol;
 3. Scrierea propriu-zisă a articolului;
 4. Verificarea articolului final;
 5. Adăugarea pozelor adecvate și publicarea sa.

La rândul lor, fiecare etapă se împarte în mai multe procese, care asigură redactarea unui articol final de succes. Haideți să luăm pe rând fiecare etapă în parte și să povestim puțin.

 

 

1. Găsirea unui topic potrivit

 

Cum facem asta? Foarte simplu! Prima dată, realizăm un research amănunțit al topicurilor ce ar putea fi relevante pentru business-ul în cauză. A doua oară, facem un research al topicurilor abordate de competitori, le identificăm pe cele care au cel mai mult succes și se află în direcția tematică potrivită, iar mai apoi ne asigurăm de redactarea unui articol cu mult peste nivelul celor existente deja.

 

 

2. Realizarea unei structuri optimizate SEO pentru articol

 

Etapa a doua reprezintă un proces complex și, pentru a oferi o perspectivă foarte detaliată a acesteia, o să împărțim totul din nou pe pași:

a) Vom lua unul din topicurile găsite și vom realiza un research amănunțit pentru a găsi toate cuvintele cheie care derivă din acesta. Aceste cuvinte vor fi trecute și prioritizate într-un tabel, în funcție de numărul cel mai mare de căutări. Pentru a identifica cuvintele cheie potrivite search intent-ului, ne vom folosi de tool-uri precum Topics by SEO Monitor și Ahrefs.

keyword research optimizare seo

b) Pornind de la acest keyword research, vom stabili cum vor arata URL-ul, Title-ul și Description-ul articolului.

c) După realizarea acestora, ne vom ocupa de structura corpului de text a articolului. Pentru a realiza această structură, ne vom folosi tot de cuvintele cheie găsite pentru a crea headinguri optimizate SEO, care să ofere informație utilă și în conformitate cu interesele utilizatorilor. Pentru fiecare heading în parte, vom oferi toate informațiile necesare pentru a ne asigura că articolul va fi scris corect: cum trebuie să fie scris, ce trebuie să transmită utilizatorului, cum să o facă într-un mod corect ș.a.m.d.

articole seo structura

d) După finalizarea structurii, la final vom oferi și o recomandare de wordcount total pentru articol.

structura articol - topic articole seo

e) La finalul fiecărui articol, abordăm și câteva întrebări frecvente pe care utilizatorii le au despre topicul în cauză. Această schemă FAQ este optimizată pentru a apărea și în pagina de listare a rezultatelor motoarelor de căutare.

Secțiunea FAQ este creată în primul rând pentru câștigarea de SERP estate.

 

 

3. Scrierea propriu-zisă a articolelor

 

Structura realizată este trimisă către un Content Writer avizat, care va asigura scrierea articolului pe baza informațiilor primite. Acesta va aborda subiectul în conformitate cu stilul editorial și tone of voice-ul brandului, va asigura acuratețea gramaticală a informațiilor redactate și va ține cont de recomandările clientului, pe tot parcursul procesului de scriere.

 

 

4. Verificarea articolului final

 

Articol final va fi trimis către tine pentru a ne asigura că este conform cu așteptările tale și nu a fost omis niciun detaliu important de transmis.

 

 

5. Adăugarea imaginilor adecvate și publicarea sa

 

După obținerea aprobării din partea ta, vom căuta cele mai potrivite imagini pentru topicul în cauză și ne vom ocupa de publicarea acestuia. Este important de menționat faptul că, în procesul de publicare, vom fi atenți ca toate imaginile folosite să fie optimizate corect din punct de vedere SEO.

 

 

 

Beneficiile de a colabora cu Fujix Optimization pentru redactarea articolelor cu specific SEO

 

După cum poate ai observat deja mai sus, organizarea este unul dintre punctele noastre forte. Lucrăm întotdeauna după o structură clară și ținem o evidență exactă a tuturor pașilor pe care îi urmăm. Ce relevanță are acest lucru acum? Ei bine, pe lângă faptul că acest lucru este unul dintre beneficiile de a colabora noi, urmează să îți prezentăm o altă structură foarte bine pusă la punct de beneficii. Să începem:

 

I. Creăm fișiere personalizate pentru fiecare client în parte, care conțin informațiile de care are nevoie un Content Writer pentru a scrie articolele necesare. În acest fișier, se vor găsi indicații precum: direcție editorială, tone of voice și recomandări din partea clientului, realizarea de trimiteri către anumite URL-uri din site prin intermediul articolelor.

II. Articolele vor fi redactate într-un stil editorial atractiv, care să mențină și să stimuleze atenția și interesul cititorului, pe tot parcursul lecturii.

III. Realizăm conținut optimizat pentru intenții de căutare. Așa cum am detaliat și mai devreme, fiecare articol are la bază o structură realizată de un specialist SEO, care va analiza ce informație vrea să obțină utilizatorul pentru fiecare subiect.

IV. Redactăm articole evergreen, care vor aduce rezultate foarte bune într-un timp relativ scurt. O strategie bună de conținut te va ajută să și realizezi backlink-uri fără efort direct, care vor contribui la creșterea vizibilității SEO și vor aduce trafic de calitate inclusiv pe celelalte pagini.

V. Așa cum am spus deja, ne vom folosi de conținut pentru a crea cât mai multe backlink-uri pentru site-ul tău, care pe lângă beneficiile menționate anterior, vor contribui și la creșterea autorității business-ului tău. 

articolele seo optimizate bine iti aduc inclusiv backlink-uri

 

 

 

Locuri importante unde trebuie introduse cuvintele cheie

 

Probabil că este deja mai mult decât evident că aceste cuvinte cheie se află la baza întregii strategii de conținut, însă cum facem să le introducem corect în structura și conținutul articolului tău? Haide să ne întoarcem puțin la pasul de creare a structurii de articole, pe care am detaliat-o la început și să vedem exact ce avem de făcut. Indiferent de articol sau subiectul acestuia, există o serie de elemente și criterii comune pe care trebuie să le urmăm mereu. Iată care sunt acestea:

 

– URL, Title și Description: aceste trei elemente cheie nu ar trebui să lipsească niciodată din structura unui articol și sunt locul în care este important să se regăsească cât mai multe cuvinte cheie. Prin intermediul acestora, motoarele de căutare vor fi capabile să indexeze conținutul tău cât mai eficient și să îl poziționeze cât mai sus în lista rezultatelor de căutare;

– Headings: pe lângă scopul SEO pe care deja l-am prezentat, folosirea cuvintelor cheie în headinguri ne ajuta să îi dai articolului o formă cât mai clară și logică, care va ajuta atât la scrierea acestuia, cât și la parcurgerea sa de către utilizatori;

articole seo - cuvinte cheie in headings

– Conținutul textului: cuvintele cheie pot fi introduse, de asemenea, cu ușurință în interiorul textului. Acestea vor fi folosite într-un mod echilibrat pentru a nu crea un disconfort cititorului;

– Alt Tag-ul Imaginilor: după alegerea imaginilor adecvate, redenumim fiecare imagine cu cuvinte-cheie înainte de a fi încărcate în site. După urcarea acestora, ne asigurăm că aceleași cuvinte cheie sunt trecute și în zona de text alternativ al imaginii din site.

 

 

 

Care sunt dimensiunile unui articol SEO?

 

Atunci când vine vorba de articole de calitate, nu putem spune că există o dimensiune ideală sau recomandată. Numărul de cuvinte necesar pentru a acoperi un anumit topic poate fi influențat de foarte mulți factori, precum complexitatea subiectului, cantitatea de informație utilă și nerepetitivă pe care autorul o poate oferi despre acel subiect, și chiar și stilul editorial în care acesta trebuie scris. 

Pentru a ne face totuși o idee despre dimensiunea unui anumit topic, vom verifica articolele deja redactate pe acel subiect și vom face o medie estimativă a numărului de cuvinte după care trebuie să se ghideze Content Writer-ul.

 

 

 

Despre a scrie un articol bun, în general

 

Nu credem că există o rețetă secretă în redactarea de articole, însă cu siguranță există câteva criterii după care ne ghidăm atunci când plecăm în această călătorie magică a cuvintelor. Haide să o luăm pas cu pas și să discutăm despre fiecare aspect în parte:

 • Primul pas este organizarea și documentarea articolului pe care urmează să-l scriem. Este important să ne facem o perspectivă de ansamblu a informației pe care urmează să o prezentăm/explicăm, să ne introduci puțin în starea subiectului și să ne alegem și organizăm foarte bine resursele de care urmează să ne folosim.
 • Al doilea pas este legat de cunoașterea targetului pentru care urmează să scriem și a tone of voice-ului business-ului. Întotdeauna gândim și ne exprimăm cu vocea celui care urmează să citească acest articol. Nu scriem pentru noi și nici pentru client. 
 • Al treilea pas este despre verificarea informației pe care urmează să o scriem. Conform teoriei jurnalistice, orice informație ar trebuie să se confirme din trei surse independente una de alta, dar din experiența noastră în acest domeniu, îți spunem clar ca doar trei nu sunt mereu de ajuns. Viteza cu care se scriu articolele în această era digitală a ajuns din păcate să afecteze calitatea lor și a informației pe care o prezintă. Așa că, mai bine alocăm 5 minute în plus, decât să inducem cititorul în eroare ulterior.
 • Al patrulea pas este despre coerență. Nu încărcăm textul cu informații care nu sunt necesare, nu ne repetăm doar pentru a scoate cât mai multe cuvinte, nu scriem fraze kilometrice și suntem foarte atenți la exprimare. 
 • Al cincilea pas este despre aranjarea în pagină. Urmează o structură clară, ușor de parcurs și care oferă un sens informației redactate.
 • Al șaselea pas este despre verificare. Niciodată nu trimitem articolul fără să îl recitim înainte. Chiar dacă pare că totul a decurs de minune și cuvintele s-au așezat lin și ușor pe pagină, nu înseamnă că totul este perfect. Revenim peste text, de preferat mai târziu, nu imediat după ce am terminat de scris. Mintea noastră este deja obosită și este foarte posibil să nu remarce posibilele incoerențe și greșeli de scriere.

 

 

 

FAQs

Q: Ce lungime trebuie să aibă un articol SEO pentru a ranka?

În experiența noastră, un articol SEO scris în limba română, pe un topic mediu (ca volum de căutare și cuvinte cheie conexe) de 1000 de cuvinte va ranka în Google cu siguranță.

 

Q: Cum îmi ajută businessul un articol SEO?

Pe lângă faptul că îți aduce trafic organic (deci brand awareness), un articol SEO targetează cuvinte cheie, ceea ce înseamnă că există volum pentru respectivele căutări, în consecință știm dinainte că generăm conținut care prezintă interes.

Interesat/ă de serviciile noastre?

Programează un call și spune-ne cum crezi că am putea să le folosim în avantajul tău.