Local SEO

local seo

 

Alte beneficii:

 • Acoperi un număr considerabil de căutări. Un studiu realizat în 2019 susține faptul că 46% din căutările din Google sunt locale. Link: https://www.socialmediatoday.com/news/12-local-seo-stats-every-business-owner-and-marketer-should-know-in-2019-i/549079/
 • Ajuți potențialul client să ajungă mai ușor la tine – la sediul tău fizic. Peste 86% din cei care vor să găsească un business local se bazează pe internet pentru a rezolva această problemă.
 • Mai multe apeluri. Unul dintre principalele elemente ce sunt evidențiate de profilul tău de GMB – Google My Business – este numărul de telefon reprezentativ al businessului. Așadar, odată cu vizibilitatea crescută, numărul de apeluri va fi unul dintre elementele care vor crește primele.
 • Mai multe leaduri și vânzări. Tocmai ai fost observat de către cineva care caută un business exact ca al tău. Ești norocos.
 • Apariția în Local Pack. Optimizarea locală te va ajuta să apari în acele 3 prime rezultate din căutările locale care îți oferă informații relevante despre business.
 • Încredere. Prin apariția businessului tău în rezultatele locale, mai ales în poziții fruntașe, clienții vor avea încă un motiv să aibă încredere că ai o afacere care merge și că ești un business legitim, care le va rezolva problema.
 • Autoritatea siteului. Ca parte din strategia de local SEO se află și backlink-urile locale. Deși acestea nu trebuie să fie făcute pe siteuri de autoritate sau backlink-urile să fie dofollow, cele care sunt totuși pe siteuri de autoritate și dofollow vor contribui la autoritatea siteului tău.

 

 

Local SEO – crește vizibilitatea afacerii tale locale

 

 

 

Ce înseamnă Local SEO? 

 

Local SEO este o strategie de optimizare pentru motoarele de căutare care îți va ajuta business-ul să fie mai vizibil în rezultatele căutărilor locale pe Google. 

Căutările locale sunt căutări în Google care returnează, pe lângă snippeturile obișnuite, și un local pack. Pentru aceste căutări Google crește ponderea algoritmului local, care va prima față de restul algoritmilor care influențează rezultatele de căutare.

De acest serviciu poate beneficia orice afacere care are o locație fizică sau care operează într-o anumită zonă geografică.

 

 

 

De ce este important Local SEO? 

 

Scopul acestei tactici de SEO este de a extinde afacerea ta în afara magazinului sau biroului în care se află și de-a o face mai accesibilă pentru potențialii clienți din comunitatea online locală.

Conform mai multor studii, printre care și unul al celor de la Google, local SEO este important datorită următoarelor statistici:

 1. 76% dintre persoanele care efectuează o căutare locală pe telefonul lor vor vizita/verifica o afacere în 24 de ore, iar 28% dintre aceste căutări au ca rezultat și o achiziție;
 2. 30% din toate căutările pe care Google le procesează sunt legate de locație;
 3. 61% dintre consumatori au spus într-un sondaj recent că realizează căutări locale în fiecare zi;
 4. Un sondaj de local SEO recent a constatat că 82% dintre consumatori citesc recenzii online pentru companii în timpul unei căutări locale și petrec aproape 14 minute făcând acest lucru înainte de a lua o decizie;
 5. 86% dintre oameni se bazează pe Google Maps pentru a găsi locația unei companii.

 

 

 

Cum funcționează Local SEO? 

 

În termeni simpli, SEO local funcționează la fel precum o căutare obișnuită pe Google. Când un utilizator efectuează o căutare online, motorul de căutare preia cele mai bune rezultate din baza sa de date referitoare la aceasta.

Motoarele de căutare precum Google folosesc un set unic de factori de poziționare pentru a clasa rezultatele pentru căutarea locală. Acești factori includ:

 1. Locația din care utilizatorul efectuează o căutare;
 2. Cuvinte cheie incluse în profilul GMB;
 3. Informații NAP ( Name Adress Phone Number – nume, adresă, număr de telefon);
 4. Recenziile asupra businessului și modul în care businessul le tratează;
 5. Prezența pe directoare dedicate (sau citații).

 

Local Pack-ul reprezintă un set format din primele 3 rezultate pentru o anumită căutare, cu o hartă virtuală a locațiilor extrasă din Google Maps. 

 

Apariția în acest Local Pack va genera mai mult trafic organic pentru business-ul tău și vă crește numărul conversiilor.

Cum te poți asigura că afacerea ta îndeplinește toți factorii necesari? Prin colaborarea noastră, noi ne vom asigura că business-ul tău îndeplinește toate criteriile necesare și se îndreaptă către succes.

 

 

 

Care sunt factorii locali de clasare SEO? 

 

Principalii factori locali de clasare SEO sunt următorii:

 1. On Page SEO: calitatea conținutului site-ului tău este unul dintre cele mai importante aspecte, deoarece motorul de căutare are nevoie să știe exact zona geografică în care se situează businessul tău, numărul de telefon și alte detalii, chiar și prin intermediul siteului;
 2. Optimizarea profilului Google My Business: este un instrument gratuit, creat de Google pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a găsi afaceri locale prin Google Maps. Configurarea corectă a înregistrării va ajuta afacerea ta să fie remarcată atât de Google, cât și de clienții potențiali. Având în vedere că GMB este unul dintre primele lucruri pe care utilizatorii le văd atunci când caută o companie pe Google, este esențial ca business-ul tău să fie listat, verificat și gestionat corespunzător;
 3. Profilul de backlink-uri: backlink-urile locale (care pot foare bine fi advertoriale) sunt un element esențial al construirii autorității pentru o afacere locală și pentru poziționarea în rezultatele motoarelor de căutare;
 4. Recenzii: clienții vor citi aproape întotdeauna informațiile disponibile despre o afacere înainte de a face o achiziție. Recenziile online pozitive te vor ajută să poziționezi afacerea ca fiind una de încredere și legitimă, iar acest fapt va contribui și la factorii de clasare în căutarea locală;
 5. Menționări online: denumite și citații, acestea trebuie să cuprindă numele companiei, adresa și numărul de telefon corecte. Consecvența NAP (name, address, phone) este un element imperativ pentru factorii locali de poziționare în motorul de căutare;
 6. Comportamentul utilizatorilor: acest comportament este analizat de motoarele de căutare pentru a le ajuta să determine care afaceri sunt cele mai relevante.

 

 

 

Ce includem în serviciile noastre de Local SEO?

 

 

Auditul GMB

 

În primă instanță vom face audit asupra contului de GMB, în așa fel încât acesta să fie complet optimizat.

Din el vor reieși acțiuni ce le putem implementa noi în urma ok-ului tău (descriere, program, servicii etc.).

Și vor reieși și acțiuni ce va trebui să le efectuezi tu (răspuns ongoing la recenzii, urcarea de fotografii etc.).

 

 

Keyword research

 

Ca aspect derivat și parte componentă a auditului de GMB, vom efectua keyword research, pentru a putea vedea care sunt căutările pentru care vrem să apară businessul, și pe care să le și track-uim.

Acesta este, în fapt, punctul de plecare.

 

 

Audit on-page Local

 
Acesta va reprezenta un audit asupra URL-ului către care trimite contul de GMB.
 
Adică, în mare parte din cazuri, un audit asupra homepageului siteului.
 
 

Q&As

 
Acestea sunt o modalitate de a îmbogăți afișarea Google My Business a businessului în Google.

 

 

 

Google Posts 

 

Acestea ne vor ține aproape de audiența noastră, cu content fresh care va anunța clar că suntem still in business, alive and kicking.

 

 

Citații

 
Prin citații urmărim strict să impresionăm motorul de căutare. Acestea sunt obligatorii, dar nu vor trage acul în sus dacă nu sunt coroborate cu restul acțiunilor de local SEO.
 
 

Backlink-uri locale

 
Vor trebui efectuate și backlink-uri locale – adică backlink-uri de la publicații din localitate/județ.
 
 

 

 

Secțiunea FAQ

 

 

Q: Care sunt diferențele din SEO și Local SEO?

Diferențele dintre cele două sunt legate de faptul că SEO tradițional se concentrează pe îmbunătățirea vizibilității site-ului tău la scară națională sau globală, iar Local SEO pe îmbunătățirea vizibilității afacerii tale la nivel local.

 

 

Q: Care sunt beneficiile optimizării locale pentru afacerea ta?

Prin intermediul optimizării locale afacerea ta va ieși în evidență, chiar dacă nu ai un site web, și te va ajută să generezi mai mult trafic fizic către sediul business-ului, de la oameni veniți din online. Datorită faptului că acești potențiali clienți sunt  persoane care caută în mod special produse sau servicii pe care le oferă afacerea ta, există și o posibilitatea ca rată de conversie să crească foarte mult.

Interesat/ă de serviciile noastre?

Programează un call și spune-ne cum crezi că am putea să le folosim în avantajul tău.