Local SEO

local seo

 

Alte beneficii:

 • Acoperi un num─âr considerabil de c─âut─âri. Un studiu realizat ├«n 2019 sus╚Ťine faptul c─â 46% din c─âut─ârile din Google sunt locale. Link: https://www.socialmediatoday.com/news/12-local-seo-stats-every-business-owner-and-marketer-should-know-in-2019-i/549079/
 • Aju╚Ťi poten╚Ťialul client s─â ajung─â mai u╚Öor┬ála tine – la sediul t─âu fizic. Peste 86% din cei care vor s─â g─âseasc─â un business local se bazeaz─â pe internet pentru a rezolva aceast─â problem─â.
 • Mai multe apeluri. Unul dintre principalele elemente ce sunt eviden╚Ťiate de profilul t─âu de GMB – Google My Business – este num─ârul de telefon reprezentativ al businessului. A╚Öadar, odat─â cu vizibilitatea crescut─â, num─ârul de apeluri va fi unul dintre elementele care vor cre╚Öte primele.
 • Mai multe leaduri ╚Öi v├ónz─âri. Tocmai ai fost observat de c─âtre cineva care caut─â un business exact ca al t─âu. E╚Öti norocos.
 • Apari╚Ťia ├«n Local Pack. Optimizarea local─â te va ajuta s─â apari ├«n acele 3 prime rezultate din c─âut─ârile locale care ├«╚Ťi ofer─â informa╚Ťii relevante despre business.
 • ├Äncredere. Prin apari╚Ťia businessului t─âu ├«n rezultatele locale, mai ales ├«n pozi╚Ťii frunta╚Öe, clien╚Ťii vor avea ├«nc─â un motiv s─â aib─â ├«ncredere c─â ai o afacere care merge ╚Öi c─â e╚Öti un business legitim, care le va rezolva problema.
 • Autoritatea siteului. Ca parte din strategia de local SEO se afl─â ╚Öi backlink-urile locale. De╚Öi acestea nu trebuie s─â fie f─âcute pe siteuri de autoritate sau backlink-urile s─â fie dofollow, cele care sunt totu╚Öi pe siteuri de autoritate ╚Öi dofollow vor contribui la autoritatea siteului t─âu.

 

 

Local SEO – cre╚Öte vizibilitatea afacerii tale locale

 

 

 

Ce înseamnă Local SEO? 

 

Local SEO este o strategie de optimizare pentru motoarele de c─âutare care ├«╚Ťi va ajuta business-ul s─â fie mai vizibil ├«n rezultatele c─âut─ârilor locale pe Google.┬á

C─âut─ârile locale sunt c─âut─âri ├«n Google care returneaz─â, pe l├óng─â snippeturile obi╚Önuite, ╚Öi un local pack. Pentru aceste c─âut─âri Google cre╚Öte ponderea algoritmului local, care va prima fa╚Ť─â de restul algoritmilor care influen╚Ťeaz─â rezultatele de c─âutare.

De acest serviciu poate beneficia orice afacere care are o loca╚Ťie fizic─â sau care opereaz─â ├«ntr-o anumit─â zon─â geografic─â.

 

 

 

De ce este important Local SEO? 

 

Scopul acestei tactici de SEO este de a extinde afacerea ta ├«n afara magazinului sau biroului ├«n care se afl─â ╚Öi de-a o face mai accesibil─â pentru poten╚Ťialii clien╚Ťi din comunitatea online local─â.

Conform mai multor studii, printre care și unul al celor de la Google, local SEO este important datorită următoarelor statistici:

 1. 76% dintre persoanele care efectueaz─â o c─âutare local─â pe telefonul lor vor vizita/verifica o afacere ├«n 24 de ore, iar 28% dintre aceste c─âut─âri au ca rezultat ╚Öi o achizi╚Ťie;
 2. 30% din toate c─âut─ârile pe care Google le proceseaz─â sunt legate de loca╚Ťie;
 3. 61% dintre consumatori au spus într-un sondaj recent că realizează căutări locale în fiecare zi;
 4. Un sondaj de local SEO recent a constatat că 82% dintre consumatori citesc recenzii online pentru companii în timpul unei căutări locale și petrec aproape 14 minute făcând acest lucru înainte de a lua o decizie;
 5. 86% dintre oameni se bazeaz─â pe Google Maps pentru a g─âsi loca╚Ťia unei companii.

 

 

 

Cum func╚Ťioneaz─â Local SEO?┬á

 

├Än termeni simpli, SEO local func╚Ťioneaz─â la fel precum o c─âutare obi╚Önuit─â pe Google. C├ónd un utilizator efectueaz─â o c─âutare online, motorul de c─âutare preia cele mai bune rezultate din baza sa de date referitoare la aceasta.

Motoarele de c─âutare precum Google folosesc un set unic de factori de pozi╚Ťionare pentru a clasa rezultatele pentru c─âutarea local─â. Ace╚Öti factori includ:

 1. Loca╚Ťia din care utilizatorul efectueaz─â o c─âutare;
 2. Cuvinte cheie incluse în profilul GMB;
 3. Informa╚Ťii NAP ( Name Adress Phone Number – nume, adres─â, num─âr de telefon);
 4. Recenziile asupra businessului și modul în care businessul le tratează;
 5. Prezen╚Ťa pe directoare dedicate (sau cita╚Ťii).

 

Local Pack-ul reprezint─â un set format din primele 3 rezultate pentru o anumit─â c─âutare, cu o hart─â virtual─â a loca╚Ťiilor extras─â din Google Maps.┬á

 

Apari╚Ťia ├«n acest Local Pack va genera mai mult trafic organic pentru business-ul t─âu ╚Öi v─â cre╚Öte num─ârul conversiilor.

Cum te po╚Ťi asigura c─â afacerea ta ├«ndepline╚Öte to╚Ťi factorii necesari? Prin colaborarea noastr─â, noi ne vom asigura c─â business-ul t─âu ├«ndepline╚Öte toate criteriile necesare ╚Öi se ├«ndreapt─â c─âtre succes.

 

 

 

Care sunt factorii locali de clasare SEO? 

 

Principalii factori locali de clasare SEO sunt urm─âtorii:

 1. On Page SEO: calitatea con╚Ťinutului site-ului t─âu este unul dintre cele mai importante aspecte, deoarece motorul de c─âutare are nevoie s─â ╚Ötie exact zona geografic─â ├«n care se situeaz─â businessul t─âu, num─ârul de telefon ╚Öi alte detalii, chiar ╚Öi prin intermediul siteului;
 2. Optimizarea profilului Google My Business: este un instrument gratuit, creat de Google pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a g─âsi afaceri locale prin Google Maps. Configurarea corect─â a ├«nregistr─ârii va ajuta afacerea ta s─â fie remarcat─â at├ót de Google, c├ót ╚Öi de clien╚Ťii poten╚Ťiali. Av├ónd ├«n vedere c─â GMB este unul dintre primele lucruri pe care utilizatorii le v─âd atunci c├ónd caut─â o companie pe Google, este esen╚Ťial ca business-ul t─âu s─â fie listat, verificat ╚Öi gestionat corespunz─âtor;
 3. Profilul de backlink-uri: backlink-urile locale (care pot foare bine fi advertoriale) sunt un element esen╚Ťial al construirii autorit─â╚Ťii pentru o afacere local─â ╚Öi pentru pozi╚Ťionarea ├«n rezultatele motoarelor de c─âutare;
 4. Recenzii: clien╚Ťii vor citi aproape ├«ntotdeauna informa╚Ťiile disponibile despre o afacere ├«nainte de a face o achizi╚Ťie. Recenziile online pozitive te vor ajut─â s─â pozi╚Ťionezi afacerea ca fiind una de ├«ncredere ╚Öi legitim─â, iar acest fapt va contribui ╚Öi la factorii de clasare ├«n c─âutarea local─â;
 5. Men╚Ťion─âri online: denumite ╚Öi cita╚Ťii, acestea trebuie s─â cuprind─â numele companiei, adresa ╚Öi num─ârul de telefon corecte. Consecven╚Ťa NAP (name, address, phone) este un element imperativ pentru factorii locali de pozi╚Ťionare ├«n motorul de c─âutare;
 6. Comportamentul utilizatorilor: acest comportament este analizat de motoarele de c─âutare pentru a le ajuta s─â determine care afaceri sunt cele mai relevante.

 

 

 

Ce includem în serviciile noastre de Local SEO?

 

 

Auditul GMB

 

├Än prim─â instan╚Ť─â vom face audit asupra contului de GMB, ├«n a╚Öa fel ├«nc├ót acesta s─â fie complet optimizat.

Din el vor reie╚Öi ac╚Ťiuni ce le putem implementa noi ├«n urma ok-ului t─âu (descriere, program, servicii etc.).

╚śi vor reie╚Öi ╚Öi ac╚Ťiuni ce va trebui s─â le efectuezi tu (r─âspuns ongoing la recenzii, urcarea de fotografii etc.).

 

 

Keyword research

 

Ca aspect derivat și parte componentă a auditului de GMB, vom efectua keyword research, pentru a putea vedea care sunt căutările pentru care vrem să apară businessul, și pe care să le și track-uim.

Acesta este, în fapt, punctul de plecare.

 

 

Audit on-page Local

 
Acesta va reprezenta un audit asupra URL-ului c─âtre care trimite contul de GMB.
 
Adică, în mare parte din cazuri, un audit asupra homepageului siteului.
 
 

Q&As

 
Acestea sunt o modalitate de a ├«mbog─â╚Ťi afi╚Öarea Google My Business a businessului ├«n Google.

 

 

 

Google Posts 

 

Acestea ne vor ╚Ťine aproape de audien╚Ťa noastr─â, cu content fresh care va anun╚Ťa clar c─â suntem still in business, alive and kicking.

 

 

Cita╚Ťii

 
Prin cita╚Ťii urm─ârim strict s─â impresion─âm motorul de c─âutare. Acestea sunt obligatorii, dar nu vor trage acul ├«n sus dac─â nu sunt coroborate cu restul ac╚Ťiunilor de local SEO.
 
 

Backlink-uri locale

 
Vor trebui efectuate ╚Öi backlink-uri locale – adic─â backlink-uri de la publica╚Ťii din localitate/jude╚Ť.
 
 

 

 

Sec╚Ťiunea FAQ

 

 

Q:┬áCare sunt diferen╚Ťele din SEO ╚Öi Local SEO?

Diferen╚Ťele dintre cele dou─â sunt legate de faptul c─â SEO tradi╚Ťional se concentreaz─â pe ├«mbun─ât─â╚Ťirea vizibilit─â╚Ťii site-ului t─âu la scar─â na╚Ťional─â sau global─â, iar Local SEO pe ├«mbun─ât─â╚Ťirea vizibilit─â╚Ťii afacerii tale la nivel local.

 

 

Q: Care sunt beneficiile optimizării locale pentru afacerea ta?

Prin intermediul optimiz─ârii locale afacerea ta va ie╚Öi ├«n eviden╚Ť─â, chiar dac─â nu ai un site web, ╚Öi te va ajut─â s─â generezi mai mult trafic fizic c─âtre sediul business-ului, de la oameni veni╚Ťi din online. Datorit─â faptului c─â ace╚Öti poten╚Ťiali clien╚Ťi sunt┬á persoane care caut─â ├«n mod special produse sau servicii pe care le ofer─â afacerea ta, exist─â ╚Öi o posibilitatea ca rat─â de conversie s─â creasc─â foarte mult.

Interesat/─â de serviciile noastre?

Programează un call și spune-ne cum crezi că am putea să le folosim în avantajul tău.