Studiu de caz | blog ‘cu de toate’

Începând din octombrie 2021, Fujix Optimization și acest client au început o colaborare care a adus o soluție eficientă pentru problema principala a blog-ului respectiv, care era traficul insuficient.

Articolele nou-create au venit să suplinească traficul organic din Google în scădere la momentul respectiv și să-l mențină pe o linie favorabilă care să asigure în continuare brand awareness pentru business.

De asemenea, articolele SEO realizate în baza structurilor și recomandărilor noastre au generat până în acest moment mai bine de 6k de sesiuni, după cum se poate vedea în screenshotul de mai sus.

 

 

 

Clientul 

 

Clientul de față reprezintă un site pentru anunțuri generalist. Mai exact, acesta este practic o platformă intermediară între cei care doresc să vândă și cei care doresc să cumpere. 

Clientul a apelat la Fujix Optimization din dorința de a obține o strategie de creștere a numărului de vizite pe blog și, implicit, a notorietății și vizibilității brandului în sine. Astfel, la începutului lunii Octombrie 2021, am realizat o strategie SEO care a dus la crearea mai multor articole de interes general, ce au obținut împreună un total de aproximativ 30% din traficul generat. Topicurile unora dintre acestea fiind:

 1. Obiective turistice din Sighișoara;
 2. Certificatul prenupțial;
 3. Mașini diesel vs. mașini pe benzină;
 4. Obiective turistice din Brașov.

 

 

 

Problema 

 

Nu mai fuseseră scrise articole SEO de o bună perioadă de timp. Erau câteva articole evergreen care țineau steagul sus, însă și acestea începuseră să piardă din trafic, cel puțin o parte din ele.

 

 

 

Soluția

 

Pentru a rezolva problema blogului, am realizat structuri și articole optimizate SEO, care îndeplinesc următoarele funcții esențiale pentru orice articol de succes:

 1. Sunt ușor de citit;
 2. Sunt așezate corect și armonios în pagină;
 3. Conțin informație utilă și corectă;
 4. Create în așa fel încât să fie ‘ușor de citit’ și pentru Google.

 

 

 

Rezultatele 

 

Strategia implementată de către noi a dus la următoarele rezultate:

 1. 6k sesiuni totale pentru articolele realizate (doar din septembrie 2021 până în decembrie 2022);
 2. Peste 2.7k vizite pentru articolul /obiective-turistice-sighisoara/ (până în decembrie 2022);
 3. Peste 900 de vizite pentru articolul /certificatul-prenuptial-analize-inainte-de-casatorie/ (până în decembrie 2022);
 4. Creștere cu peste 35% a traficului organic in 2022 față de 2021 (după cum se poate vedea din screenshotul următor).

Devino următorul nostru studiu de caz!

Programează un call cu noi și povestește-ne despre businessul tău.