Săptămânală de SEO 8 mai

Hai să vedem ce mai e nou în peisajul SEO, pentru perioada 17-23 aprilie.

Warning! Dacă dai scroll până jos vei vedea un spot publicitar mișto!

Hai să intrăm în mațele EEAT și să discutăm puțin despre el

În primul rând acesta se numește EEAT de la sfârșitul lui 2022, când a fost adăugat E-ul de la început. Este un acronim de la Experience, Expertise, Authoritativeness si Trustworthiness. Elementul principal din acestea 4 fiind chiar ultimul, cel de încredere.

Cum să faci să stăpânești primul E (experiența)? În primul rând nu folosi content scris DOAR cu AI, acolo unde este cazul încearcă produsul/tehnica/serviciul/acțiunea pe cont propriu (spre exemplu dacă scrii un articol despre diferite tipuri de limonadă e mult mai de interes să scrii despre 20 de limonade pe care le-ai făcut tu și să detaliezi experiența pe care ai avut-o atât cu crearea lor, cât și cu degustarea).

Al doilea e, Expertise, ține de a demonstra că ești pregătit pentru a trata anumite subiecte. Spre exemplu, dacă vorbești despre subiecte ce țin de igiena dentară, este util să menționezi în bio că ești la facultate la medicină dentară.

Authoritativeness e similar cu ce am zis mai devreme, dar se aplică de regulă în momentul în care tratezi subiecte mai avansate, cum ar fi tehnici complexe de plasare a implanturilor în zone dificile, cum ar fi sinusurile maxilare sau creasta alveolară atrofiată, este mai de ajutor dacă ești și și spui că ești o persoană cu mulți ani în domeniu și care a executat numeroase astfel de intervenții.

Iar Trust este ca o umbrelă care strânge laolaltă atât elementele menționate mai sus, cât și alte elemente ce țin de încredere, cum ar fi: o pagină ”Despre noi” bine pusă la punct, o pagină de contact cu mai multe posibilități de contactare a echipei din spatele siteului.

Deși este și o chestiune de nuanță, recomand printre altele din articol, să se arunce un ochi și asupra ceea ce înseamnă high-EEAT versus very high-EEAT.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://torquemag.io/2024/04/google-e-e-a-t-guidelines/

Cum să faci content marketing pentru corporație

Tratez subiectul ăsta și din perspectiva unuia (eu) care a făcut asta și știe cu ce se mănâncă.

De ce trebuie să ții cont? Păi în primul rând de faptul că trebuie creat un sistem care să funcționeze rapid și eficient. Adică să fie o persoană care să scrie content și să fie disponibilă pentru acest lucru (dacă nu se lucrează cu o astfel de persoană din echipa ta), dacă e nevoie de aprobare pe conținut acest lucru să se facă din nou cât mai eficient, și cam atât la o primă vedere. A, și să ai stabilite dinainte de a te apuca de treabă subiectele abordate pe luna sau trimestrul ce urmează (practic să ai un plan editorial care și acesta să fi obținut aprobarea clientului).

Totuși ce am scris mai sus se aplică, deseori, și pentru startupuri.

Ce este, totuși, specific la corporații, este că uneori prioritar pentru ele nu este eficiența strategiei de content marketing (să atingem anumite cifre în anumit interval), cât este important ca acest content marketing să se facă în cadrul potrivit, care să nu se distanțeze de la Tone of Voiceul companiei (și da, asta uneori generează niște compromisuri destul de mari spre exemplu pe partea de SEO; but it is what it is).

Ce mai este foarte important la blogurile care deja au deăpșit lejer 2-300 de articole publicate este că trebuie să începi deja acțiuni de mentenanță pentru acestea (audituri de content, analiză tehnică la nivel macro).

De asemenea, dacă vrei să faci niște mișcări mari, e mult mai complicat în cazul unei corporații decât în cazul unui site mai mic. Trebuie plănuit foarte bine, obținut aprobare, puse foarte bine în temă toate persoanele implicate.

Pentru chiar mai multe detalii…

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.animalz.co/blog/enterprise-content-marketing/

7 moduri în care te ajută opțiunea Inspect Element din Chrome

În primul rând te va ajuta să afli culoarea unui anumit element (1). (dar pentru asta îți pot recomanda și extensia: https://chromewebstore.google.com/detail/colorpick-eyedropper/ohcpnigalekghcmgcdcenkpelffpdolg)

Te ajută să descoperi fontul textului (2), să faci mock-ups prin care să observi cum va arăta schimbarea unor anumite elemente de conținut (3), te va ajuta să afli informații despre o imagine (4), tipul de link (5), ce parte din cod nu funcționează (6) sau să vezi ce tip de schema.org ai în pagină (7).

Deși și pentru ultimul aspect recomand cu încredere extensia de la Ahrefs, care prezintă atât informații despre asta, cât și alte informații relevante dpdv SEO.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://searchengineland.com/use-inspect-element-seo-440107

Asta nu face decât să ne spună faptul că folosirea acestuia în multe situații nu aduce un plus de valoare.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.seroundtable.com/google-will-remove-its-disavow-link-tool-37336.html

Last, but not least: nu uita spotul publicitar

Asta pentru că ne place marketingul în general, nu doar SEO.

Practica bate teoria.

Vrei să afli mai multe despre SEO, aplicat, pe clienți și situații reale? Programează un call de 15 minute cu Matei în Calendly și hai să creem o situație win-win!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *