saptamanala de SEO 7 august

Săptămânală de SEO 7 august

Hai să vedem ce mai e nou în peisajul SEO.

Warning! Dacă dai scroll până jos vei vedea un spot publicitar mișto!

Ce nu înțelege majoritatea despre marketing

Ce vreau să scot în evidență în primul rând din acest articol este fraza ”Chase fame—it makes everything easier.”

🤷De ce ar trebui să-ți pese? Pentru că, dacă citești această săptămânală, cel mai probabil faci ori SEO, ori altă formă de marketing, ori de capul tău, ori cu ajutorul unui specialist sau al unei agenții. Și există lecții valoroase în acest articol-podcast, în ceea ce privește marketingul.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.lennysnewsletter.com/p/what-most-people-miss-about-marketing

John Mueller ne spune exact cum să verificăm munca agenției de SEO

… și să tragem concluzii în cunoștință de cauză, drept urmare.

John Mueller ne povestește despre perioada când lucrau ei înșiși cu o agenție de SEO pentru unul dintre blogurile Google. Practic ne zice cum au procedat ei – și îi îndeamnă și pe cei care lucrează cu agenții sau specialiști SEO.

Principalele 4 idei fiind:

  • ține întâlniri periodice cu firma de SEO, pentru a discuta munca pe care o fac;
  • cere firmei rapoarte lunare sau cel puțin trimestriale în ceea ce privește activitatea și rezultatele obținute;
  • cere să știi și ce o să se întâmple în luna/lunile ce urmează;
  • educare. educă-te sau cere-i firmei de SEO să te educe în zonele în care ești în ceață, pentru a putea astfel evalua munca lor cât mai bine.

🤷De ce ar trebui să-ți pese? Pentru că, dacă știi mai bine ce se întâmplă în ograda ta dpdv SEO, vei putea folosi acest canal minunat de marketing mai mult în favoarea ta.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.searchenginejournal.com/googles-john-mueller-on-how-to-verify-an-seo-agencys-work/522449/

Animalz: nu lăsa niciodată AI-ul să-ți populeze pagina goală

Ce vrea să zică autorul?

Că tu, în calitate de scriitor, ai tentația să dai click pe ”the button”. The button este denumirea generică, apărută odată cu chatGPT, care denumește acțiunea de a da un input simplu inteligenței artificiale și a o lăsa să halucineze.

Spre exemplu ”scrie un articol despre ce coafură se potrivește la salopetă”, după dai enter. După aceea iei cu copy-paste ce-a scris chat GPT / Gemini / alt tool de conținut și pui în articolul tău din blog. Eventual faci câteva twitch-uri și după aceea dai publish.

Acest tip de acțiune nu doar că va plictisi cititorul (care putea să obțină, nu-i așa, acest conținut el însuși din chat GPT?), dar va fi plictisitor și pentru Domnul Google care nu îți va oferi traficul acela organic mult dorit.

Ce propun cei de la Animalz, ca alternativă, este de a veni în primă instanță cu mult mai mult context legat de ceea ce vrei să obții de la acel articol. Dacă e să luăm același exemplu de mai sus s-ar putea să fie relevant să-i spui că acest articol cel mai probabil va fi un listicle (deci să-l gândească așa din prima), că va fi plin de poze, că tu cauți să ai tot felul de denumiri de coafuri și de stiluri vestimentare șamd.

🤷De ce ar trebui să-ți pese? Pentru că vrei să scrii articole care să obțină trafic organic din Google. Și care să fie citite și recomandate de către publicul-țintă.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.animalz.co/blog/blank-page-syndrome-and-generative-ai/

Cum să combini SEO și content marketingul

Adică așa cum ne place nouă, la Fujix.

🤷De ce ar trebui să-ți pese? Pentru că cele 2, SEO și content marketing, merg foarte bine împreună în majoritatea situațiilor, if done right.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://ahrefs.com/blog/seo-content-marketing/

Local: Google Business Profile poate genera acum meniul, pe baza unei fotografii

Pretty cool, huh?

🤷De ce ar trebui să-ți pese? Dacă ai restaurant sau faci marketing pentru unul, ai ocazia să urci meniul și în baza de date Google, foarte ușor.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.seroundtable.com/google-business-profiles-menu-photo-upload-37802.html

Google confirmă că robots.txt nu este eficient în a te proteja de entitățile abuzive

Ce vrea să spună autorul?

Că fișierul robots.txt este o recomandare.

Una puternică și foarte clară, ce-i drept, dar de ea țin cont doar boții buni.

Cum ar fi Google Bot.

Dacă îi zici lui Googlebot să nu intre pe o pagină sau o serie de pagini din siteul tău prin directiva disallow, el va fi băiat bun și va ține cont. Nu va intra pe ele.

În schimb, un program de tip malware chitit să îți crawleze câteva zeci de mii de pagini de pe site pe secundă, evident că nu va ține cont.

De acești agenți trebuie să te ferești diferit, prin anumite module sau tipuri de cod implementate în site.

🤷De ce ar trebui să-ți pese? Pentru că sunt multe entități de care trebuie să-ți protejezi siteul, mai ales când treci ce un anumit nivel de trafic pe el și/sau un anumit nivel de notorietatea al businessului.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.searchenginejournal.com/google-confirms-robots-txt-is-ineffective-against-unauthorized-access/523632/

Last, but not least: nu uita spotul publicitar

Dpmdv… marketing done right!

Practica bate teoria.

Vrei să afli mai multe despre SEO, aplicat, pe clienți și situații reale? Programează un call de 15 minute cu Matei în Calendly și hai să creem o situație win-win!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *