Săptămânala de SEO 5 iunie 2024

Săptămânală de SEO 5 iunie

Hai să vedem ce mai e nou în peisajul SEO, pentru ultimele 7 zile.

Warning! Dacă dai scroll până jos vei vedea un spot publicitar mișto!

Bază de date cu leak-ul de la Google

Aceasta există! Și se poate accesa…

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://googleleak.com/

Cele mai bune CMS-uri, după cei de la Siege Media

… oare te-ar surprinde să-ți spun că pe primul loc se află WordPress?

De altfel pe acest CMS se află însuși siteul lor.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.siegemedia.com/creation/best-content-management-systems

Trenduri în SEO în 2024

Practic mai bine i-ar fi spus ”myth busters” acestui articol. Pentru că de fapt asta tratează: lucruri ce se anunță a fi the new stuff în domeniu, dar hai să vedem dacă sunt…

Hai să le luăm pe fiecare în parte.

  1. Link-urile sunt mai puțin importante. Ei zic că asta e fals. Noi suntem de acord. Acestea vor avea mereu locul lor acolo printre factorii de rankare, indiferent de modul în care prezintă cei de la Google sau specialiștii SEO lucrurile (pentru a ne influența), pentru că așa descoperă Google siteuri noi: sărind dintr-un site în altul prin intermediul link-urilor.
  2. Video SEO. Și anume că a face videos va ajuta din punct de vedere SEO un site sau un business. Ei zic că așa este. Noi suntem de acord. Dat fiind faptul că Tik Tok câștigă teren de la o zi la alta și că apar SERP-uri noi care prezintă clipuri video, sunt unele căutări pentru care eu deja le recomand clienților mei să facă videos, dacă au timpul și dispoziția necesare pentru așa ceva. (vezi https://monosnap.com/file/jqTpE7nRgnqvDJY0CGgpxrfo5we6ne)
  3. Voice Search. Se pare că nu are sens să te pregătești pentru asta. Și susțin asta și cu un poll (statistică). O să-i credem pe cuvânt.
  4. Core Web Vitals. Ei zic că sunt relevante în special pentru siteurile mari. Eu consider că sunt relevant pentru orice tip de site și că trebuie îmbunătățite pe cât posibil (și sub nicio formă să nu ai ceva pe roșu, în cel mai rău caz pe galben).
  5. Ai Overviews. Clar trebuie să ne pregătim pentru asta. Cum? Ținând cont chiar mai mult decât până acum de ce vrea cititorul / vizitatorul să recepționeze ca conținut.
  6. AI SEO. Ei zic că da, trebuie urmat trendul. Suntem de acord, cel puțin pentru crearea de drafturi de text, pentru variantele preliminare de meta taguri și pentru a descoperi termeni noi.
  7. EEAT. Ei zic că depinde. Noi zicem că, dacă vrei să ai liniște la un Google Core Update, ar trebui să îți facem un audit EEAT și să-l implementezi.
  8. Programmatic SEO. Ei zic că depinde. Suntem de acord. Dacă e genul de situație în care acel conținut generat la nivel de scalare este useful, atunci da, follow that trend.
  9. AMP. Pur și simplu, nu.
  10. Information gain. Sau ce aduci tu în plus, ca informație, față de competiție. Ei zic să urmezi. Suntem de acord. La clienții unde scriu ei conținutul lucrăm la a îi încuraja să scrie și din proprie experiență, pentru că Google se uită și la treaba asta. La fel cum se uită și vizitatorul din site, care va petrece mai mult timp în pagină, va interacționa mai mult cu ea – fapt care duce și la a influența acele semnale din Chrome despre care am aflat recent că Google ține cont de ele.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://ahrefs.com/blog/seo-trends/

Garanțiile în SEO

Sunt de părere că, în general, n-ar trebui oferite. Singura noastră garanție pe care o oferim este cea asupra auditului EEAT (dacă în termen de 365 de zile de la implementarea lui îți pică traficul organic din Google la un Core Update, fără acțiuni din partea ta care să fi dăunat acestuia, îți dăm banii înapoi.)

Chiar documentația oficială Google specifică clar că, dacă vezi un specialist SEO acre îți promite cutare lucru, să fugi de să vezi pământul.

Nu poți oferi garanții asupra unui anumit cuantum de rezultate, ca specialist. Pentru că știi că lucrurile depind și de algoritmul Google, de acțiunile clientului și alți factori.

Ce poți, totuși să faci, este să prezinți niște estimări și niște perspective. (vezi ce scriem aici despre ROI-ul în SEO)

Cei de la Ahrefs propun o garanție a serviciilor oferite de calitate și a ceea ce numesc ei unor rezultate mulțumitoare.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://ahrefs.com/blog/seo-guarantee/

Lansezi site nou? Verifică asta pentru a te asigura că nu intri într-un dezastru

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://searchengineland.com/seo-lessons-avoid-site-launch-disasters-442779

Animalz: leak-ul Google confirmă că trebuie să te concentrezi pe experiența vizitatorului

Practic ce spun ei că trebuie luat la nivel de direcții de acțiune sunt următoarele aspecte:

  1. Engagementul trebuie prioritizat. Toate semnalele pe care le preia Google din Chrome sunt, pe cât de sperioase pentru unii, dezamăgitoare pentru alții, pe atât de relevante pentru a le ști marketerul care scrie conținutul de SEO. ”If you can hold your audience’s attention longer than others, Google will likely rank you.”
  2. Investește în brand. YES! YES. Dacă ai un brand solid, cu prezență și în offline și în social media, Google e posibil chiar să-ți ierte niște ”păcate” de EEAT.
  3. Îmbunătățește conținutul existent. Fă asta pentru că, mai devreme sau mai târziu, acel articol (fie el evergreen) care se poziționa bine pentru un anumit termen sau mai mulți termeni va cădea de pe acea poziție. Pentru că algoritmii Google, funcționalități noi în SERP și competiție. O modalitate bună de a ține pasul și a crește încontinuu este nu doar să creezi conținut nou, dar și să-l îmbunătățești pe cel existent.
  4. Împarte conținutul pe mai multe canale de marketing. Asta te va ajuta atât cu faptul că el ajunge la mai multe persoane, cât și cu a transmite niște semnale în plus lui Google că ce ai tu e ”valabil” și există interes.
  5. Să ai propria voce. Ca să nu riști să fii confuzat cu un site creat cu AI în 5 minute și pe care se urcă câte 100 de articole pe lună, chiar dacă nu e site de știri.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.animalz.co/blog/google-leak-confirms-quality-content-beats-algorithms/

Tactici de content marketing în SEO

De ținut cont dacă content marketing este principala modalitate de a-ți promova afacerea.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://ahrefs.com/blog/content-marketing-tactics/

Oare un scor crescut în metricele toolurilor de text înseamnă o rankare mai bună?

Statisticile spun că nu.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://ahrefs.com/blog/seo-content-score-study/

Conținutul evergreen

Avem încă o resursă la îndemână despre conținutul evergreen. Și, cu ocazia asta, readucem în vedere propria resursă pe marginea subiectului.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://fujix-optimization.com/ce-este-continutul-evergreen/

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.link-assistant.com/news/how-to-create-evergreen-content.html

Siteurile care au doar varianta desktop nu vor mai fi indexate

Așa zice Google.

Începând cu 5 iulie.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.seroundtable.com/google-mobile-first-indexing-again-done-37498.html

Last, but not least: nu uita spotul publicitar

Practica bate teoria.

Vrei să afli mai multe despre SEO, aplicat, pe clienți și situații reale? Programează un call de 15 minute cu Matei în Calendly și hai să creem o situație win-win!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *