Săptămânală de SEO 28 august

Hai să vedem ce mai e nou în peisajul SEO.

Warning! Dacă dai scroll până jos vei vedea un spot publicitar mișto!

Google ne sfătuiește: așteaptă până la sfârșitul Core Updateului pentru a trage concluzii și a măsura impactul

În primul rând pentru că se întâmplă ca Google să te depoziționeze la începutul updateului și după aceea să te repoziționeze pe acei termeni, mai devreme sau mai târziu în update, înainte ca acesta să se fi terminat.

Pentru că un update, mai ales unul de tip core, e și o înșiruire de experimente – mai pe larg decât altele din timpul anului. Ce poți risca aici este să te grăbești să faci modificări odată ce au început scăderile și, după aceea când probabil va fi dorit să te repoziționeze, să nu mai poată face acest lucru pentru că tu acum nu îi mai oferi aceeași resursă.

Ca în screenshot:

Și mai e un aspect important aici: anume că Google – bănuiesc eu – are anumite ”beculețe” pe care și le aprinde când cineva care a fost depunctat la update face modificări imediat sau la scurt timp. Și, dacă s-a aprins un beculeț în dreptul tău, ești trecut pe o listă gri. Care probabil va fi supus unor rigori mai atente în moment sau pe viitor, care probabil nu va mai primi trafic atât de ușor, etc.

So… oricât de tentant pare să fie acțiunea de a te pune să modifici chestii prin site, prin articole sau în altă parte că ai citit tu ceva articol despre SEO că trebuia să faci în y mod, asta în contrast cu modul x în care ai procedat inițial… resist the urge!

Așteaptă să treacă updateul.

Poate mai așteaptă încă 1-2 săptămâni după aceea.

Iar de-abia după ce marea s-a calmat de-a adevăratelea, începe să măsori, să tragi concluzii, dacă siteul tău a fost depunctat și a rămas depunctat în cele din urmă.

🤷De ce ar trebui să-ți pese? Poate ai trecut sau treci printr-o situație similară cu ce am descris mai sus. Acest sfat ar trebui să te ajute și nu să te încurce, cu a naviga prin nebuloasele internetului și motorului Google când pare că nimic nu mai are sens și atâta muncă pe care ai depus-o pare a nu mai avea valoare, dintr-o dată.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.seroundtable.com/google-wait-august-core-update-complete-37935.html

Cum arată un articol de blog SEO-friendly?

🤷De ce ar trebui să-ți pese? În caz că vrei să începi să scrii articole SEO de capul tău, să ai măcar un punct de plecare.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.oncrawl.com/oncrawl-seo-thoughts/what-does-seo-friendly-blog-look-like/

Ce să postezi ca Google Posts (în Google Business Profile)

Google posturile pot reprezenta o modalitate facilă și la îndemână de a comunica cu audiența / potențialii clienți, pe lângă social media, articole de blog și alte metode directe sau indirecte de content marketing.

Doar că există anumite tipuri de informații sau abordări care să fie incluse în aceste Google Posts și care să aibă și sens.

Sunt mai feluri în care pot fi abordate Google Posts:

  • scoate în evidență produsul / serviciul pe care vrei să-l scoți în evidență în acel moment. Până la urmă, de ce nu? Vrei să vinzi, este?
  • Scoate în evidență care sunt avantajele de a se lucra cu tine. Pentru că asta e una dintre întrebările care apar, mai ales într-o piață în care pare că oferta este infinită. Cum te distingi?
  • dacă ai oferte, scrie despre ele și în Google Posts. For obvious reasons…
  • în cele din urmă, nici de aici cum nici din alte părți n-are de ce să lipsească conținutul educațional. Pentru că ce client este mai bun, decât unul care deja înțelege într-o anumită măsură cum să-ți folosească produsul sau serviciul?

🤷De ce ar trebui să-ți pese? După cum am menționat mai sus, Google Posts sunt o modalitate bună de a comunica cu potențialii clienți locali.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.pinmeto.com/blog/google-business-profile-posts

🤷De ce ar trebui să-ți pese? A avea pagina de login printre sitelinks ar putea să fie de ajutor în anumite circumstanțe.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.seroundtable.com/google-sitelink-login-page-37949.html

Google: dacă ai multe pagini cu noindex și/sau nofollow, nu înseamnă că asta e o problemă de calitate, în ochii noGștri

🤷De ce ar trebui să-ți pese?  Să nu cazi în capcana de a crede ca toate rapoartele de la Page -> Indexing din Google Search Console sunt probleme ce trebuie rezolvate. Trebuie să înțelegi contextul întâi.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.seroundtable.com/google-nofollow-noindex-quality-37946.html

Google despre ”Discovered – Currently Not Indexed”

🤷De ce ar trebui să-ți pese?  Același motiv de la articolul anterior.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.seroundtable.com/google-on-discovered-currently-not-indexed-37931.html

Cum să folosești Google Search Console pentru a obține anumite câștiguri

🤷De ce ar trebui să-ți pese? Dacă lucrezi pentru siteul tău sau siteul unui client, însă nu vrei încă să te încurci cu toolurile plătite.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://searchengineland.com/how-to-use-google-search-console-to-unlock-easy-seo-wins-445389

Google: de ce paginile nu sunt indexate

S-ar părea că există 3 motive, mari și late, pentru care apare în Google Search Console raportul ”Discovered – Currently Not Indexed”.

În primul rând s-ar putea să fie o chestiune de prioritate.

Poate sunt o grămadă de alte pagini pe site care au prioritate în cărțile Google și acesta nu are nu și-a făcut timp încă să le viziteze pe cele pe care le vezi TU ca fiind importante.

Rezolvarea rapidă de aici este: folosește URL Inspection.

În al doilea rând ar putea fi vorba de anumite erori tehnice. Spre exemplu dacă serverul (hostul) răspunde greu la requesturi. Astfel, de la un moment dat Google nu se va mai obosi să crawluiască des siteul și, implicit, va deindexa anumite pagini sau le va ține neindexate.

Iar în al treilea rând e vorba de calitatea/cantitatea conținutului. Dacă stăm prost în vreunul din astea 2 departamente pentru o anumită pagină sau anumite pagini, Google s-ar putea să nu aibă îndeajuns de multe motive să ne indexeze. Just like that.

🤷De ce ar trebui să-ți pese? S-ar putea să crezi că e o problemă cu siteul tău. Uneori nu este. Iar când este, există și soluții.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.searchenginejournal.com/googles-martin-splitt-on-why-pages-arent-indexed/524937/

Last, but not least: nu uita spotul publicitar

Practica bate teoria.

Vrei să afli mai multe despre SEO, aplicat, pe clienți și situații reale? Programează un call de 15 minute cu Matei în Calendly și hai să creem o situație win-win!

Autor

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *