Săptămânala de SEO 24 aprilie 2024

Săptămânală de SEO 24 aprilie

Hai să vedem ce mai e nou în peisajul SEO, pentru perioada 17-23 aprilie.

Warning! Dacă dai scroll până jos vei vedea un spot publicitar mișto!

Este de ajuns SEO pe site, de capul lui?

Răspunsul este și da, și nu.

Da, în condițiile în care ești deja un brand mare sau ai niște eforturi de PR bine puse la punct. În cazul acesta, în momentul în care începi să postezi conținut SEO pe site și rezolvi și din problemele tehnice, rezultatele ar trebui să apară cât de repede.

Dacă în schimb situația este alta, atunci trebuie găsită o modalitate prin care să obții niște voturi de încredere în ochii Google. Asta se rezolvă prin conținut constant pe social media care creează engagement, backlink-uri de la siteuri de încredere, faptul că pe siteul tău colaborezi cu anumiți oameni ce reprezintă o autoritate în industrie și alte aspecte similare. Acestea îl vor face pe Google să înțeleagă că siteul tău este de încredere, că ai un business pe bune, care interacționează cu oameni pe bune și care știe despre ce vorbește când abordează subiectele x și y. Astfel, când un vizitator caută în Google subiectul x, motorul de căutare te poate afișa pe tine pentru că oferi informații calitative.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.oncrawl.com/oncrawl-seo-thoughts/why-tech-seos-should-collaborate-with-brand-social-digital-prs-eeat/

Gary Illyes a zis recent că Google nu ține cont de backlink-uri la fel de mult, de ceva ani.

După care a revenit pe X cu o glumă à la Hagrid.

De ce o fi avut curajul de-abia acum să spună asta… well numai el știe.

Hai să zic cum o văd eu: dacă N-AI backlink-uri deloc ȘI NU FACI backlink-uri deloc, și n-ai altă modalitate de a face PR (care indirect îți va aduce și backlink-uri), ești în dezavantaj. Pentru că Google trebuie să-și dea seama că poate avea încredere în tine, iar pentru asta îi trebuie măcar câteva din astea, măcar din când în când. Adică gândește-te așa, ai un site. E ciudat să nu link-uiască nimeni către tine, dacă tu ești stăpân pe domeniul tău și oferi informații mișto. Ei, așa o să gândească și algoritmul Google.

Și de acee încă trebuie să faci backlinks. Nu mult, dar trebuie.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.searchenginejournal.com/google-needs-very-few-links/514494/

6 filtre importante prin care să treci cuvintele cheie când faci research

În primul rând trebuie să-ți dai seama dacă tu chiar poți să rankezi (să fii poziționat în Google) pentru anumiți termeni.

Eu, pentru propriul site, îmi dau seama de asta așa

  • dacă e ceva la care chiar mă pricep;
  • dacă e ceva ce se potrivește foarte bine în siteul meu.

Nu voi ține cont prea mult, cum a zis autorul, de keyword difficulty, pentru că eu SEO îl gândesc pe termen lung. Și, dacă voi ranka și peste un an pe un anumit termen, va fi bine și atunci. Iar între timp voi ranka cu alți termeni.

După aceea trebuie să ții cont de termeni ce au legătură cu businessul. Adică da, am scris și despre contactele din Google (articol care, vorba fie între noi, este util – că și rankează în primele poziții pentru termenul targetat – dar nu este foarte SEO-related), dar și despre motoarele de căutare. Ei, ghici care a fost mai util să-l facem?

Cine rankează deja pe termenul respectiv? Asta e și ea o întrebare importantă. Dacă e competiția ta directă, e în regulă. Dacă e competiție care te întrece cu ani-lumină, nu prea e în regulă. Dacă nu e deloc competiția ta acolo, poate ar trebui să te întrebi de ce?

Pe celelalte 3 din articole te las să le descoperi tu, dar eu le-am pus aici pe 3 pe care le iau în considerare cel mai mult.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://searchengineland.com/effective-keyword-research-lenses-439777

Studiu de caz: succes în SEO

Săptănâna aceasta este vorba despre un proiect B2B, pe nișa de publicitate in-store.

Am avut o colaborare punctuală în ultimele 3 luni din 2023, iar rezultatele au fost:

Am înregistrat o creștre a traficului de 16%. Având în vedere că rezultatul a fost aproape instant, este un rezultat mai mult decât mulțumitor.

Ce am făcut pentru acest client

  • recomandări tehnice, care au fost ulterior (în noiembrie-decembrie) parțial implementate;
  • articole SEO postate pe blogul siteului și îmbunătățiri de pagini existente relevante businessului.

Last, but not least: nu uita spotul publicitar

Asta pentru că ne place marketingul în general, nu doar SEO.

Practica bate teoria.

Vrei să afli mai multe despre SEO, aplicat, pe clienți și situații reale? Programează un call de 15 minute cu Matei în Calendly și hai să creem o situație win-win!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *