Hai să vedem ce mai e nou în peisajul SEO.
Warning! Dacă dai scroll până jos vei vedea un spot publicitar mișto!
Cuprinsul articolului
Cum să găsești trenduri pe care să le ataci în SEO
Prima variantă este să te duci la Google Trends.
Termenul ăsta nu era atât de potrivit până recent din punct de vedere al limbii române, pentru că nu era neapărat despre termeni care sunt în trend. Ci mai degrabă termeni care fuseseră în trend în perioada x.
Totuși aspectul ăsta s-a schimbat, acum avem secțiunea de ”Trending now”.

A doua variantă este să te duci în Ahrefs Keyword Explorer și să filtrezi termenii după ”growth”.

Te las pe tine să descoperi mai mult, din articol.
🤷De ce ar trebui să-ți pese? Dacă ai site de știri o să-ți fie de ajutor să știi cele de mai sus. De asemenea te va ajuta să fii pe val în ceea ce privește domeniul tău de activitate, vei ști înaintea tuturor lucrurile despre care să îți informezi audiența.
👁️🗨️📰Urmărește link-ul: https://ahrefs.com/blog/how-to-find-trending-keywords-for-seo/
5 mari greșeli care ți-ar putea strica jocul în SEO
Dacă nu ai strategie de content. Dacă nu există o confirmare a cererii pentru anumiți termeni, atunci e posibil să scrii în gol despre subiecte care pur și simplu nu sunt căutare în Google. Și atunci n-ai cum să obții trafic organic pentru acele articole.
Dacă conținutul nu mai este up to date. În cazul în care este vorba de un subiect care are updateuri periodice, cum ar fi salariul minim pe economie, în cazul în care articolul tău nu este adaptat la ultimele schimbări legislative, ușor-ușor va scădea în poziții.
Conținutul duplicat. Urmează să dau un exemplu exagerat – dar REAL. Am luat la începutul anului un proiect care avea în footer un text de peste 1000 de cuvinte. Probabil așa consideraseră specialiștii dinainte că vor atinge anumite poziții în Google. Evident că am șters mare parte din acel text. Evident că traficul a început ușor-ușor să crească.
Ignorarea competiției. Asta e una dintre marile dezavantaje în business în general, nu doar în partea de SEO a businessului tău.
Paginile nu sunt optimizate pe mobil. Vizitatorii siteului tău vor fi mai mulți de pe mobil decât de pe desktop. E necesar să ții cont de aspectul ăsta.
🤷De ce ar trebui să-ți pese? Posibil să fi făcut deja o cantitate considerabilă de acțiuni și să nu observi niciun rezultat. Sau o cantitate cu adevărat mare de acțiuni, iar rezultatele să nu fie pe măsură. E posibil ca, în situația asta, să existe un anumit lucru care blochează.
👁️🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.link-assistant.com/news/seo-mistakes-to-avoid.html
Cum să faci designul unei pagini de SEO
🤷De ce ar trebui să-ți pese? Poate ești web designer și îți cere clientul să faci și SEO-ready siteul. Sau ești programator. Sau un specialist SEO la început de drum.
👁️🗨️📰Urmărește link-ul: https://searchengineland.com/landing-pages-seo-conversions-447672
Ghidul tău pentru http headers
🤷De ce ar trebui să-ți pese? Dacă ești specialist SEO mai avansat, care vrea să înțeleagă mai în detaliu partea tehnică din spate a unei pagini de internet.
👁️🗨️📰Urmărește link-ul: https://searchengineland.com/http-headers-seo-guide-447577
Ce este optimizarea off-page
În primul rând sunt backlink-urile. E necesar să le faci să fie cât mai native advertising.
Semnalele sociale sunt și ele parte din optimizare off-page. Ele vor aduce: posibilitatea de a obține în cele din urmă un backlink, brand awareness, engagement.
Mențiuni ale brandului. Google va ține cont și de astea pentru a putea determina cât de cunoscut și recunoscut este brandul tău în viața reală.
Publicarea pe alte siteuri este și ea parte din off-page. Pentru că, pe lângă posibilitatea obținerii unui backlink direct, crește notorietatea ta și a brandului tău. Și astfel crește posibilitatea creșterii cifrelor de mai sus.
🤷De ce ar trebui să-ți pese? Oricât ar fi de mișto strategia ta de SEO, dacă ea nu cuprinde acțiuni desfășurate în afara propriului site, s-ar putea ca lui Google ori să-i miroasă ciudat, ori să aștepte pur și simplu foarte mult până să-ți ofere trafic.
👁️🗨️📰Urmărește link-ul: https://searchengineland.com/off-page-optimization-447674
Last, but not least: nu uita spotul publicitar
Practica bate teoria.
Vrei să afli mai multe despre SEO, aplicat, pe clienți și situații reale? Programează un call de 15 minute cu Matei în Calendly și hai să creem o situație win-win!