Hai să vedem ce mai e nou în peisajul SEO, pentru ultimele 7 zile.
Warning! Dacă dai scroll până jos vei vedea un spot publicitar mișto!
Cuprinsul săptămânalei
8 tehnici de SEO de care să ții cont în 2024
Oferă-le vizitatorilor ce au nevoie. Asta este prima indicație de care să ții cont. Mai exact, dacă vizitatorul din Google vrea să vadă un articol pentru un anume termen, dă-i să vadă un articol. Dacă vrea o pagină de categorie pentru un anumit termen, creează sau optimizează o pagină de categorie ca să te poziționezi în primele locuri în Google pentru acel termen.
Cum îți dai seama de asta? Vezi ce se găsește DEJA în Google pentru acel termen și îți vei face o idee destul de bună.
Acestei nevoi îi mai zice și intenție de căutare.
Optimizează și pentru algoritmul google. Asta ce înseamnă? Spre exemplu, ai grijă să pui cuvântul cheie principal în meta title, și cât mai la stânga. Asta te va ajuta atât din punct de vedere user experience (meta title fiind titlul care se afișează și în Google), dar și dpdv algoritm, întrucât meta title este un factor de rankare.
Câștigă cât mai mult SERP estate. Este și asta important, pentru că îl vei câștiga în detrimentul competiției.
După cum poți vedea și în screenshot:
Arată-i motorului de căutare exact unde să se ducă. Cum poți face asta?
- printr-o navigare internă foarte bună (meniu, editorial links, sitemap html și așa mai departe);
- prin sitemapuri, care să fie prezente în robots.txt și Search Console.
Rezolvă probleme tehnice de SEO. Spre exemplu erorile 404, astea tot timpul vor trebui rezolvate, fără negociere. Sunt bad user experience.
Ai grijă ca articolele/paginile de pe site să fie prietenoase cu social media. Spre exemplu, când dai share la un anumit articol pe facebook, sa apară corespunzător acel preview cu imagine și puțin text.
Acest lucru va face ca și alții să aibă, poate, motive, pe lângă a da click și a citi, să dea share mai departe conținutului creat de tine.
Concentrează-te pe experiența vizitatorului. Acesta trebuie să aibă parte nu doar de un conținut mișto și util, ci și de o experiență per total benefică, pentru a ne da cele mai bune șanse în SEO.
Construiește backlink-uri relevante. Spre exemplu, dacă ești terapeut, e mai valoros să obții unul de la https://www.psychologies.ro/, decât de la antena3.ro.
Creează conținut evergreen. Acesta te va ajuta nu doar anul acesta, ci și în 2025 și așa mai departe, if done right.
👁️🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.oncrawl.com/technical-seo/11-seo-techniques-should-using/
Ne paște un alt Core Update
👁️🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.seroundtable.com/google-core-update-expected-in-coming-weeks-37739.html
SEO Medical – aspecte esențiale
EEAT, EEAT și iar EEAT. Fiind din zona YMYL (Your Money or Your Life), siteurile medicale, laolaltă cu cele care țin de financiar și de alte decizii mari de viață, au nevoie cel mai mult ca EEAT-ul să fie bine pus la punct.
Ai grijă ce cuvinte cheie ”ataci”. Spre exemplu, dacă ești un business care tratează să zicem durerile de cap prin căi naturiste, nu o să scrii din prima un articol care să targeteze termenul ”dureri de cap”. Deși știu c-ar fi tentant s-o faci. Pe termenul ăsta se bat toți cei mari din industrie și tu n-o să ai nicio șansă, cel puțin nu la început.
În schimb atacă termeni precum ”dureri de cap cand te apleci” care, deși are doar 20 de căutari lunare, are și o competitivitate mult mai mică, iar șansele să apari în prima pagină pentru acel termen chiar din luna 1 sunt chiar foarte bune.
Lucrează cu clustere. Adică dacă este vorba despre anumite condiții medicale, care nu sunt poate foarte greu de atins, poți face un articol mare care să trateze exhaustiv afecțiunea (acesta s-ar numi pillar) iar după aceea, derivate din el, să fie articole de tip cluster care să abordeze separat anumite subiecte menționate în articolul principal.
Găsește pacienți locali prin a optimiza pentru termeni locali. Spre exemplu dacă ești un magazin de ochelari în Piatra Neamț, vei dori să apari acolo atunci când cineva caută ”ochelari de vedere” când se află în Piatra Neamț. Pentru asta va trebui să creezi un Google Business Profile, care să fie optimizat cum trebuie, care să fie și link-uit cu o pagină din site, care și aceea să fie optimizată cum trebuie.
Alte aspecte, mai de subtilitate, te voi lăsa să le citești în articol…
👁️🗨️📰Urmărește link-ul: https://ahrefs.com/blog/healthcare-seo/
Schema.org își schimbă designul
(era și timpul!)
De ce contează pentru mine asta?
Pentru că, dacă au făcut acest redesign, înseamnă că schema org încă este un factor foarte important în optimizarea pentru motoarele de căutare, ba chiar poate mai important decât oricând.
Uite cum arăta validatorul de cod înainte:
Și cum arată acum:
👁️🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.seroundtable.com/schema-org-design-update-37710.html
Last, but not least: nu uita spotul publicitar
Dpmdv… marketing done right!
Practica bate teoria.
Vrei să afli mai multe despre SEO, aplicat, pe clienți și situații reale? Programează un call de 15 minute cu Matei în Calendly și hai să creem o situație win-win!