Săptămânala de SEO 14 august

Săptămânală de SEO 14 august

Hai să vedem ce mai e nou în peisajul SEO.

Warning! Dacă dai scroll până jos vei vedea un spot publicitar mișto!

Cum să te adaptezi la algoritmul veșnic schimbător al motoarelor de căutare

Din punctul meu de vedere asta e foarte simplu.

Tot ce ai de făcut este să ții cont de care este de fapt reperul general pe care îl ia în considerare Google, și anume satisfacția utilizatorilor (care să se întoarcă, să folosească din nou platforma și în cele din urmă să dea click pe anunțurile plătite), după care să iei totul with a grain of salt, cum ar zice americanul.

Spre exemplu, ce am de făcut când vine vorba despre strategia de blog? Păi trebuie să creez articole relevante domeniului în care activez (spre exemplu dacă eu am un service auto și scriu articole despre cel mai bun biberon acel articol în sine nu mă va ajuta să-mi vând serviciile pentru că omul care intră în pagina respectivă și citește articolul are cu totul alte interese în acel moment), care să corespundă unor termeni care sunt căutați frecvent în Google, care să urmeze desigur și anumite structuri sau indicații ce vor face acele articole ”bune” de a primi trafic organic, și să public aceste articole cu o frecvență de măcar (măcar, măcar) 4 pe lună.

Evident, dacă faci doar asta, în multe situații nu va fi de ajuns.

De aceea avem strategii complexe și diversificate care fac ca campania de SEO să fie una de succes.

Desigur și aspectele tehnice ale siteului (viteza de încărcare, user experience, anumite bucăți de cod etc.) va juca tot timpul un rol important în campania de SEO, fiind o temelie pentru ce ce urmează să se creeze (zidurile și acoperișul sunt backlink-urile, iar mobila din casă și toate aranjamentele interioare sunt conținutul, dacă e să ducem metafora până la capăt).

🤷De ce ar trebui să-ți pesePentru că algoritmul Google se schimbă constant. Și nu vrei să te afli printre cei care suferă cu fiecare schimbare, ci printre cei care se bucură la fiecare schimbare, pentru că traficul le-a rămas același sau poate chiar le-a crescut.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.oncrawl.com/technical-seo/how-adapt-evolving-search-algorithms-strategies-long-term-content-success/

Ce este ”default blocklist”

Acesta este un termen folosit de cei de la Ahrefs pentru a denumi acele siteuri ce sunt ok în ochii lui Google, dar nu vor primi (sau nu vor primi cât merită) trafic din partea acestuia.

Se referă la acei webmasteri sau specialiști care se vor trezi că vor fi creat zeci, sute de articole, care nu rankează și nu vor ști de ce.

La situația în care au trecut 4,6,9,12 luni de la demararea campaniei de SEO și nu se poate vedea ceva foarte palpabil în urma acelei campanii.

Ei, practic pentru a nu te afla în această listă trebuie să vii cu 2 elemente puternice

  • încredere. Acel EEAT despre care readuc aminte din când în când trebuie să fie unul cât mai puternic cu putință, mai ales dacă te afli în specificul de siteuri YMYL;
  • un factor diferențiator față de concurență. Fie că este el pur și simplu faptul că pui articole cu o frecvență mai mare, fie că sunt mai în detaliu și cu exemple, fie că vizual arată mai bine articolele, fie că toate cele enunțate la un loc, sau alte aspecte în plus, trebuie să ai o modalitate prin care oferi o experiență mai bună, plăcută, interesantă viziatorului. Acesta va reacționa în consecință la articolele tale, iar Google va prelua semnalele, încrezându-se în reacțiile vizitatorilor și-ți va da din ce în ce mai multă importanță, poziționându-te cât mai sus, ajungând astfel să obții cât mai multe click-uri.

🤷De ce ar trebui să-ți peseCa să nu te regăsești în situația descrisă mai sus și să nu știi de ce se întâmplă asta (”dar eu am ascultat toate indicațiile Google…”).

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://ahrefs.com/blog/the-default-blocklist/

3 moduri să-l faci pe Google să-ți viziteze siteul mai des

(confirmate de către Google)

În primul rând să ai content de calitate.

Yes, I know, I know, repet că Content is King.🙄 Dar dacă așa este? Ăsta este punctul de plecare.

Creează conținut de calitate și îi vei de motive serioase lui Google să-ți tot viziteze siteul.

Cum faci asta?

  • ținând cont de search intent;
  • lucrând cu un scriitor care face treabă bună, care măcar să-ți revizuiască articolele;
  • având constant în minte întrebarea ”cum va ajuta acest articol pe cel care-l citește?”

În al doilea rând să ai o frecvență ridicată a contentului postat.

Imaginează-ți ca e un bazar. Ăsta e siteul. Și tu te duci să vezi ce-i acolo. Iar tu ești Google în metafora asta. Dacă știi că în fiecare zi se aduce marfă nouă, nu ești mai tentat să te duci acolo în fiecare zi, să vezi ce s-a mai adus?

În al treilea rând frecvența calității. Adică cele două elemente de mai sus, combinate. Întorcându-ne la metafora cu bazarul, probabil interesul tău de a reveni crește atunci când știi că în fiecare zi e marfă nouă ȘI FOARTE MIȘTO.

🤷De ce ar trebui să-ți peseDacă Google îți vizitează siteul mai des, în primul rând va avea ocazia de a vedea ce ai mai îmbunătățit pe site și a te răsplăti pentru asta. Plus că faptul în sine este un indicator că îi place de siteul tău.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.searchenginejournal.com/3-ways-to-make-googlebot-crawl-more/524049/

Avertizare Google: parametrii din URL pot să aducă probleme

🤷De ce ar trebui să-ți pese? Pentru că vrei să ai URL-urile create cum trebuie din prima, să nu descoperi problema URL-urilor când deja acestea vor fi căpătat o anumită autoritate în Google și va veni asociată cu alte probleme cum ar fi redistribuirea autorității.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.searchenginejournal.com/google-warns-url-parameters-create-crawl-issues/523982/

Last, but not least: nu uita spotul publicitar

Practica bate teoria.

Vrei să afli mai multe despre SEO, aplicat, pe clienți și situații reale? Programează un call de 15 minute cu Matei în Calendly și hai să creem o situație win-win!

Autor

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *