Săptămânală de SEO 11 septembrie

Hai să vedem ce mai e nou în peisajul SEO.

Warning! Dacă dai scroll până jos vei vedea un spot publicitar mișto!

Căutarea de tip zero-clicks: ce este și ce să facem în privința asta

🤷De ce ar trebui să-ți pese? S-ar putea să te izvești de situația asta, acum sau în viitor. Și este util să știi ce e de făcut.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.oncrawl.com/technical-seo/zero-click-search-what-is-it-how-optimize-for-it/

Top 11 firme internaționale de SEO

🤷De ce ar trebui să-ți pese? Ca să înțelegi care e NIVELUL. Iar, după aceea, când iei o decizie legată de a lucra cu o firmă din România, să fie o decizie cât mai informată.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.siegemedia.com/seo/international-seo-agencies

Raport: Jumătate din link-urile din Google AI Overviews se suprapun cu primele rezultate

🤷De ce ar trebui să-ți pese? Ca să vezi că dracul nu e atât de negru. Cum ar vrea unii să-l facă să pară.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.seroundtable.com/google-ai-overviews-links-overlap-38038.html

Care sunt trendurile emergente în AI

Multimodal AI. Adică inteligența artificială începe să facă legături între text, imagine și alte tipuri de conținut, atunci când le creează. Practic crește posibilitatea de a face campanii întregi, evident dacă li se oferă inputul potrivit.

Un AI care gândește singur. Practic ca în filmul Her. Cum ne și imaginăm că o să fie într-o bună zi. Well… se pare că acea zi nu e chiar atât de departe.

Super-personalizare la scară. Practic el poate să te ajute cu acele if-then similare limbajului de programare, dar într-un fel în care tu să nu trebuiască să ai cunoștințe de programare.

Strategii (de marketing, business, orice) și idel la scară largă. Asta poate fi și bine, și rău. Nu întotdeauna multitudinea de opțiuni este de ajutor.

AI etic. Da, asta este o discuție lungă, pornită chiar cu mult înainte ca inteligența artificială să apară. Să sperăm că o să tot continue.

Altele descoperă-le în articol.

🤷De ce ar trebui să-ți pese? Mai devreme sau mai târziu o să joace un rol important AI-ul în campaniile tale de marketing. Și atunci e bine să fii cât mai pregătit/-ă pentru asta.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://martech.org/the-ai-powered-marketers-roadmap-to-the-future-of-content/

Din culisele AI-ului, de la 5 specialiști în content marketing

Primul take este că, deși Google susține sus și tare că EEAT este important, asta nu se reflectă constant și evident în rezultatele de căutare. Fapt cu care sunt de acord. Totuși eu nu pot să nu îndemn lumea să nu respecte cât de mult posibil indicațiile EEAT.

Al doilea take foarte important este că conținutul în special scris cu AI trebuie editat după aceea. Asta dacă vrem să nu ne ”pedepsească” Google. Și nu vrem.

Alt aspect foarte important, similar cu cel enunțat mai sus: folosește AI ca să crești puterile scriitorilor, nu ca să-i înlocuiești.

Pentru ce am zis mai sus vine și ca suport vizual o imagine tot a celor de la Animalz, ”The Button”:

🤷De ce ar trebui să-ți pese? Ca să folosești AI cu cap, să riști cât mai puțin să fii penalizat de către Google și să eviți ca, din lăcomie sau din frică, să renunți la oameni importanți din echipă ca după aceea să-ți pară rău.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.animalz.co/blog/ai-insights-content-marketing/

Cum pot colabora echipele de SEO cu echipele de content

🤷De ce ar trebui să-ți pese? Când zici SEO, automat zici content. Și, deja de mulți ani, când zici content zici SEO. Dacă nu știi cum acestea 2 conlucrează, ori nu vei avea un SEO sănătos, ori nu vei avea operațiuni de content sănătoase.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://searchengineland.com/how-seo-can-collaborate-with-content-teams-446257

De ce Google indexează, totuși, paginile blocate

Această speță scoate în evidență ceva ce specialiștii SEO mai tehnici deja știu: anume dacă interzici o anumită pagină sau anumită tipologie de pagini din robots.txt și totodată acea pagină sau acele pagini au meta robots noindex, s-ar putea să ai problemă de genul dat cu stângul în dreptul.

De ce, mai exact?

Pentru că directiva disallow din robots.txt îi spune lui Googlebot să nu crawluiască pagina. Ceea ce va și face.

Dar nu-i zice (atenție!) să nu indexeze.

Doar că nu crawluiește.

Și dacă nu crawluiește (deci dacă nu intră pe pagină efectiv) nu are nici ocazia să vadă meta robots noindex.

Și de aceea ne dăm cu stângul în dreptul, că directiva disallow împiedică vizibilitatea directivei care spune să nu indexeze.

🤷De ce ar trebui să-ți pese? Că s-ar putea să crezi că ai făcut tot ceea ce este necesar ca anumite pagini să nu fie indexate, și de fapt să nu fie așa.

👁️‍🗨️📰Urmărește link-ul: https://www.searchenginejournal.com/why-google-indexes-blocked-web-pages/526257/

Last, but not least: nu uita spotul publicitar

Practica bate teoria.

Vrei să afli mai multe despre SEO, aplicat, pe clienți și situații reale? Programează un call de 15 minute cu Matei în Calendly și hai să creem o situație win-win!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *