continut duplicat
 
 

Ce este conținutul duplicat?

 
Conținutul duplicat este acel conținut care se regăsește de-a lungul a două sau mai multe pagini de pe site.
 
Exemplu: ai un site de afiliere și vrei să scrii două articole, unul despre cele mai bune boxe JBL, și încă unul despre cele mai bune boxe mici ale anului 2022. Și se întâmplă că în aceste două liste se află JBL GO 3.
 
Care este marea tentație aici este să copiezi pur și simplu textul despre produsul mai sus menționat dintr-un articol în altul – doar vorbim despre același produs, nu? – iar ce va trebui de fapt să faci este să creezi conținut diferit pentru produs în cadrul celor două articole.
 
 
 

De ce e important să identificăm situațiile de conținut duplicat de pe site și să le rezolvăm?

 
Pentru că putem rata niște oportunități de creștere a traficului organic, prin faptul că îl confuzăm pe Google.
 
Vezi articol care îți prezintă 3 situații în care s-au depistat și rezolvat probleme de conținut duplicat și care au fost rezultatele: https://searchengineland.com/3-case-studies-duplicate-content-consolidation-286263
 
 
 

Există vreun tool care să mă ajute cu asta?

 
După cum zice și articolul, acest lucru se poate depista manual, dar și cu ajutorul toolurilor tehnice, precum Screaming Frog, DeepCrawl saaau…Siteliner – care este gratis până într-un anumit punct.
 
Pur și simplu bagi siteul acolo, toolul îți face treaba și îți returnează ție paginile ce au conținut duplicat și măsura în care se întâmplă (îți va arăta și situații în care nu este actually conținut duplicat, de exemplu pagina principală de blog și articolele care fac parte din el).

Practica bate teoria.

Vrei să înveți SEO, aplicat, pe clienți și situații reale? Programează un call de 15 minute cu Matei în Calendly și hai să creem o situație win-win!